Liiton julkaisut
Tältä sivulta löytyy kootusti Tieteentekijöiden jäsenkyselyt, ohjelmat, esitteet ja oppaat.
“Rakastan tutkimustyötä, mutta kilpajuoksu rahoituksesta väsyttää.” Tieteentekijöiden kysely nuoremmille tutkijoille 2024
Tieteentekijöiden kysely nuoremmille tutkijoille 2024
FUURT Survey for early career researchers 2024
Peräkkäin, rinnan ja päällekkäin – Tieteentekijöiden jäsenkyselyraportti 2022
TIETEENTEKIJÖIDEN LIITON JÄSENKYSELYRAPORTTI 2022: PERÄKKÄIN, RINNAN JA PÄÄLLEKKÄIN
Uravaihtoehtojen risteyksessä. Tieteentekijöiden kysely nuoremmille tutkijoille 2020-2021
Tieteentekijöiden nuoremmille tutkijoille suunnattu kysely toteutettiin kolmatta kertaa vuodenvaihteessa 2020–2021. Kyselyn tarkoituksena on selvittää Suomessa toimivien nuorempien tutkijoiden työtilannetta, tutkimuksen rahoitusta, työnteon edellytyksiä sekä tulevaisuuden näkymiä ja urasuunnitelmia.
Kyselyn toteutti tutkimusyritys Aula Research Oy yhteistyössä Tieteentekijöiden kanssa. Kyselyaineisto kerättiin verkkolomakkeella 8.12.2020–22.1.2021. Kyselyyn vastasi 1517 nuorempaa tutkijaa. Kyselyyn saattoi vastata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Vastaajista 83 % on suomen kansalaisia ja 17 % muunmaalaisia.
Uravaihtoehtojen risteyksessä. Tieteentekijöiden kysely nuoremmille tutkijoille 2020-2021
AT A CAREER CROSSROADS. SURVEY FOR EARLY CAREER RESEACHERS CONDUCTED BY FUURT IN 2020-21
Tutkitun tiedon puolustaja ja tieteentekijöiden edunvalvoja
Tieteentekijöihin kuuluu 15 jäsenyhdistystä, joissa on yli 7000 jäsentä. Jäsenten tukena on lisäksi kattava luottamusmiesten verkosto sekä liiton asiantunteva henkilöstö.
Tieteentekijöiden jäsenkysely 2019
Tieteentekijöiden liiton kahdeksas koko jäsenistön kattava jäsenkysely toteutettiin marraskuussa 2019. Kolmen vuoden välein toteutettavissa jäsenkyselyissä selvitetään muun muassa jäsenistön koulutusta, palvelussuhteita, palkkausta, apurahalla työskentelyä ja työoloja.
Niin pitkä on matka – Tieteentekijöiden liiton jäsenkysely 2019
Kysely poikkeusajan työskentelykokemuksista, kevät 2020
Tieteentekijöiden jäsenkysely toteutettiin toukokuussa 2020. Kyselyssä selvitettiin jäsenten kokemuksia koronaepidemian poikkeusolojen aikaisesta työskentelystä.
Kysely poikkeusajan työskentelykokemuksista, kevät 2021
Tieteentekijöiden toukokuussa 2021 toteutetussa kyselyssä selvitettiin liiton jäsenten koronapandemian aikaista työskentelyä syksystä 2020 lähtien. Kysely on jatkumoa liiton toukokuussa 2020 tekemälle kyselylle.
Miten menetellä häirintätilanteissa?
Tieteentekijä voi uransa aikana kohdata häirintää erilaisissa tilanteissa. Häirintä voidaan karkeasti jakaa kahteen eri ryhmään; 1. työpaikalla tapahtuvaan häirintään ja työhön liittyvään häirintään sekä 2. yksityiselämän piiriin kuuluvaan häirintään.
Tieteentekijöiden korkeakoulu- ja tiedepoliittinen ohjelma 2019–2023
Tieteentekijöiden korkeakoulu- ja tiedepoliittinen ohjelma sisältää laajan joukon tavoitteita, joita liittona tahdomme edistää vuosina 2019–2023.
Tieteentekijöiden korkeakoulu- ja tiedepoliittinen ohjelma 2019–2023
Yhteiset pelisäännöt tärkeitä väitöskirjan ohjaussuhteessa
Väitöskirjan ohjaussuhteeseen sisältyy velvollisuuksia ja oikeuksia, jotka koskevat sekä ohjaajaa että ohjattavaa. Osaan oikeuksista ja velvollisuuksista vaikuttaa se, tehdäänkö väitöstutkimusta työsuhteessa, apurahalla vai omarahoitteisesti esimerkiksi muun työn ohessa.
Yhteiset pelisäännöt tärkeitä väitöskirjan ohjaussuhteessa
Gemensamma spelregler viktiga i förhållandet mellan doktorand och handlare
Shared rules vitally important in the doctoral researcher-supervisor relationship
Tieteentekijöiden apurahaopas
Miten apurahaa haetaan? Mitä erityispiirteitä liittyy apurahalla työskentelyyn, ja mitä on hyvä huomioida verotuksessa ja sosiaaliturvassa? Tunne oikeutesi apurahansaajana ja tiedä tässä roolissa alan hyvät käytännöt tiedeyhteisössä!
Tieteentekijöiden jäsenet: Apurahaopas löytyy e-asioinnista.
Jos et ole Tieteentekijöiden jäsen, mutta haluat tutustua oppaaseen, saat salasanan näkyviin jättämällä yhteystietosi tästä linkistä.*
Hullun hommaa? Tieteentekijöiden liiton kysely nuorille tutkijoille 2017
Tieteentekijöiden Nuorempien tutkijoiden työryhmän kyselyssä selvitettiin nuorempien tutkijoiden työtilannetta, tutkimuksen rahoitusta, työnteon edellytyksiä sekä tulevaisuuden näkymiä ja urasuunnitelmia.
Hullun hommaa? Tieteentekijöiden liiton kysely nuorille tutkijoille 2017