Kaikkien tieteentekijöiden liitto

Tieteentekijät on korkeakoulu- ja tutkimussektorilla työskentelevien tutkimus-, opetus-, suunnittelu-,  tiedonhallinta- ja muuta asiantuntijatyötä tekevien liitto. Toivotamme tervetulleeksi myös apurahalla työskentelevät tieteentekijät. Olemme tukena ja turvana jokaisessa uravaiheessa.

  • Olemme yliopistoissa niin sanottu lähiliitto.  Toimintamme runkona ovat kahdellatoista eri paikkakunnalla toimivat jäsenyhdistyksemme,  lisäksi jäsenten apuna ja tukena ovat työpaikkakohtaiset luottamusmies- ja neuvotteluverkostot.
  • Liitto on kuultavana eduskunnassa, kun käsitellään korkeakoulu- ja tiedepolitiikan asioita.
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Suomen Akatemia kysyvät Tieteentekijöiltä lausuntoja keskeisiin korkeakoulu- ja tiedepoliittisiin asioihin.
  • Vaikutamme aktiivisesti julkisuuden ja sidosryhmien kautta mun muassa määräaikaisten asemaan, nuorempien tutkijoiden tilanteeseen, tohtoreiden työllistymiseen sekä korkeakoulujen ja tieteen rahoitukseen.
  • Tarjoamme jäsenillemme kattavasti etuja koulutuksista ja urapalveluista aina vakuutuksiin ja oikeusturvaan sekä oikeudelliseen neuvontaan.

Tieteentekijöiden liitolla on 16 jäsenyhdistystä, joista 13 on paikkakuntakohtaisia  ja kolme toimii valtakunnallisesti, Suomen akateemisten tutkijoiden yhdistys (SATY), Informaatioalan Akateemiset (INA), sekä Suomen ammattikorkeakoulujen tieteentekijät, Samkot ry.


 

Edut ja palvelut

Jäsenenämme saat muun muassa vakuutus- ja oikeusturvaedut, oikeudellista neuvontaa, urapalveluita, kutsuja jäsentapahtumiin ja Acatiimi-lehden.

Tutustu jäsenetuihin

Jäsenmaksut

Sekä prosenttiperusteiseen että kiinteään jäsenmaksuun sisältyy myös työttömyyskassan jäsenmaksu. 

Lue lisää jäsenmaksuista

Tietojen muutokset

Ilmoitathan muuttuneista jäsentiedoistasi meille, jotta ne pysyvät ajan tasalla jäsenrekisterissämme ja voimme huolehtia edunvalvonnastasi.

Lue lisää ja päivitä tietosi

Tieteentekijat-default_grafiikka-vasen-32

Jäsenhakemuksen pääset täyttämään tästä.

Samalla hakemuksella haet sekä Tieteentekijöiden liiton, valitsemasi jäsenyhdistyksen sekä Opetus ja tiede -työttömyyskassan jäseneksi.

Liity jäseneksi!

Tieteentekijat-defaultpng_grafiikka-oikea-32