Tervetuloa joukkoomme!

Tieteentekijät on korkeakoulu- ja tutkimussektorilla työskentelevien tutkimus-, opetus-, suunnittelu-,  tiedonhallinta- ja muuta asiantuntijatyötä tekevien liitto. Toivotamme tervetulleeksi myös apurahalla työskentelevät tieteentekijät. Olemme tukena ja turvana uravaiheesta riippumatta.

  • Tieteentekijät on yliopistoissa niin sanottu lähiliitto.  Toimintamme runkona ovat ainutlaatuiset jäsenyhdistyksemme, joita muilla liitoilla ei ole. Lisäksi jäsenten apuna ja tukena ovat työpaikkakohtaiset laajat ja osaavat luottamusmies- ja neuvotteluverkostot.
  • Liitto on kuultavana eduskunnassa, kun käsitellään korkeakoulu- ja tiedepolitiikan asioita.
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Suomen Akatemia kysyvät Tieteentekijöiltä lausuntoja keskeisiin korkeakoulu- ja tiedepoliittisiin asioihin.
  • Vaikutamme aktiivisesti julkisuuden ja sidosryhmien kautta mm. määräaikaisten asemaan, nuorempien tutkijoiden tilanteeseen, tohtoreiden työllistymiseen sekä korkeakoulujen ja tieteen rahoitukseen.
  • Tarjoamme jäsenillemme kattavasti etuja koulutuksista ja urapalveluista aina vakuutusturvaan sekä oikeudelliseen neuvontaan.

Tieteentekijöiden liitolla on 15 jäsenyhdistystä, joista 13 on paikkakuntakohtaisia yliopistokampuksilla. Lisäksi meillä on kaksi valtakunnallista yhdistystä, Suomen akateemisten tutkijoiden yhdistys (SATY) sekä Informaatioalan Akateemiset (INA).

Tutustu jäsenyhdistyksiimme tästä!

Jäsenyyttä haetaan sähköisellä jäsenhakemuksella, jonka löydät alta. Jäsenyys alkaa aikaisintaan  siitä päivämäärästä, kun  jäsenyyttä haettu, tai valitsemastasi päivästä alkaen, ei kuitenkaan takautuvasti. Tutustu myös kohtiin  jäsenmaksut  ja  jäsenedut.


 

Edut

Tieteentekijöiden jäsenenä käytettävissäsi on kattavat jäsenpalvelut ja -edut.

Tutustu jäsenetuihin

Maksut

Prosenttiperusteiseen ja kiinteään jäsenmaksuun sisältyy myös työttömyyskassan jäsenmaksu. 

Lue lisää jäsenmaksuista

Tietojen muutokset

Muistathan ilmoittaa muuttuneista jäsentiedoistasi meille, jotta ne pysyvät ajan tasalla jäsenrekisterissämme.

Lue lisää ja päivitä tietosi

Tieteentekijat-default_grafiikka-vasen-32

Liity tieteentekijöiden joukkoon!

Jäsenhakemuksen pääset täyttämään tästä.

Samalla hakemuksella haet sekä Tieteentekijöiden liiton, valitsemasi jäsenyhdistyksen sekä Opettajien työttömyyskassan jäseneksi.

Liity jäseneksi!

Tieteentekijat-defaultpng_grafiikka-oikea-32