Tieteentekijä – tervetuloa liiton jäseneksi!

Tieteentekijöiden liitto on korkeakoulu- ja tutkimussektorilla työskentelevien tutkimus-, opetus-, suunnittelu- ja tiedonhallintatyötä tekevien sekä asiantuntijatehtävissä toimivien liitto. Myös apurahalla työskentelevät tieteentekijät ovat tervetulleita liittoomme. Olemme  kaikkien tieteentekijöiden liitto uravaiheesta riippumatta.

  • Liitto on yliopistoissa ns. lähiliitto, jonka runkona toimivat ainutlaatuiset jäsenyhdistyksemme, joita muilla liitoilla ei ole. Lisäksi jäsenten apuna ja tukena ovat työpaikkakohtaiset laajat ja osaavat luottamusmies- ja neuvotteluverkostot.
  • Liitto neuvottelee  yliopistohenkilöstön palkoista ja muista työsuhteen ehdoista yliopistotyönantajan kanssa.
  • Liitto on kuultavana eduskunnassa, kun käsitellään korkeakoulu- ja tiedepolitiikan asioita.
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Suomen Akatemia kysyvät liitolta lausuntoja keskeisiin korkeakoulu- ja tiedepoliittisiin asioihin.
  • Liitto vaikutti ratkaisevasti siihen, että apurahalla työskentelevät ovat päässeet lakisääteisen  eläke- ja tapaturmavakuutuksen piiriin.
  • Liitto vaikuttaa aktiivisesti julkisuuden ja sidosryhmien kautta mm. määräaikaisten asemaan, nuorempien tutkijoiden tilanteeseen, tohtoreiden työllistymiseen sekä korkeakoulujen ja tieteen rahoitukseen.

Tieteentekijöiden liitolla on 15 jäsenyhdistystä, joista 13 on paikkakuntakohtaisia yliopistokampuksilla. Lisäksi meillä on kaksi valtakunnallista yhdistystä Suomen akateemisten tutkijoiden yhdistys (SATY) sekä Informaatioalan Akateemiset (INA).

Tutustu jäsenyhdistyksiimme tästä!

Jäsenyyttä haetaan sähköisellä jäsenhakemuksella, jonka löydät alta. Jäsenyys alkaa aikaisintaan  siitä päivämäärästä, kun  jäsenyyttä haettu, tai valitsemastasi päivästä alkaen, ei kuitenkaan takautuvasti. Tutustu myös kohtiin  jäsenmaksut  ja  jäsenedut.


 

Edut

Tieteentekijöiden jäsenenä käytettävissäsi on kattavat jäsenpalvelut ja -edut.

Tutustu jäsenetuihin

Maksut

Prosenttiperusteiseen ja kiinteään jäsenmaksuun sisältyy myös työttömyyskassan jäsenmaksu. 

Lue lisää jäsenmaksuista

Tietojen muutokset

Muistathan ilmoittaa muuttuneista jäsentiedoistasi meille, jotta ne pysyvät ajan tasalla jäsenrekisterissämme.

Lue lisää ja päivitä tietosi

Tieteentekijat-default_grafiikka-vasen-32

Liity tieteentekijöiden joukkoon!

Jäsenhakemuksen pääset täyttämään tästä.

Samalla hakemuksella haet sekä Tieteentekijöiden liiton, valitsemasi jäsenyhdistyksen sekä Opettajien työttömyyskassan jäseneksi.

Liity jäseneksi!

Tieteentekijat-defaultpng_grafiikka-oikea-32