Tampereen yliopiston yt-neuvottelut uhkaavat yliopiston perustehtävää

Tampereen yliopisto ilmoitti  13. syyskuuta 2021 käynnistävänsä yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat keskitettyjä tukipalveluita. Neuvottelualoite koskee 1100 henkilöä ja ilmoitettu arvio vähentämistarpeesta on 215 henkilötyövuotta.  Yliopisto perustelee yhteistoimintaneuvotteluita taloudellisilla ja toiminnallisilla syillä vedoten perusrahoituksen laskuun ja alijäämäiseen talouteen.

Tampereen yliopiston tieteentekijät TATTE pitää perusteluita keinotekoisina, koska yliopiston johto on korostanut aiemmin, että alijäämäinen talous kuuluu fuusioon, eikä ole ongelma.

”Tukipalveluista leikkaaminen on todella lyhytnäköistä. Hallinnollista työtä on jo nyt valunut kasvavia määriä tutkimus- ja opetushenkilöstölle. Tukipalveluista leikkaaminen syö tosiasiallisesti yliopiston koko toiminnan eli tutkimuksen, opetuksen ja yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen, edellytyksiä,” toteaa Tieteentekijöiden varapuheenjohtaja Sanni Tiitinen, joka toimii myös TATTEn puheenjohtajana.

”Kun yliopistolla tiedetään, että tukipalveluiden henkilöstö on jo nyt ollut todella kuormittunutta, ollaan valitettavasti kovin kaukana siitä, miten korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visio 2030 kuvaa korkeakoulujen tavoitetilaa Suomen parhaina työpaikkoina. On selvää, että yliopiston perustehtävä on Tampereella vaarassa,” sanoo Tiitinen.

 

Tampereen yliopiston tieteentekijöiden – TATTEn tiedote 14.9.2021 Tampereen yliopiston toimet ja perustelut yt-neuvottelujen aloittamisessa kohtuuttomia

Tampereen yliopiston tiedote 13.9.2021 Tampereen yliopisto aloittaa keskitettyjä tukipalveluita koskevat yhteistoimintaneuvottelut