”Tieteentekijät on minulle oma verkosto ja areena”

Informaatioalan ammattilaisena Anna Laakkonen kokee Tieteentekijät tärkeäksi yhteisöksi. Anna työskentelee tieto- ja julkaisupalvelujen asiantuntijana Laurea-ammattikorkeakoulussa, ja Tieteentekijät on tarjonnut hänelle areenan ammatillisten kuulumisten vaihtamiseen ja verkoston rakentamiseen. Annalle on selvää, millaisia arvoja hän haluaa vaalia osana tiedeyhteisöä.  

Lue Annan tarina

Tieteentekijät antaa turvaa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta

Felix Epp tutkii ihmisten ja teknologian välisiä monimutkaisia suhteita. Kansainvälisenä apurahatutkijana suomalaisessa akateemisessa maailmassa navigoiminen voi olla yksinäistä ja uuvuttavaa. Tieteentekijät on ollut Felixille tärkeä tukiverkko, joka on tarjonnut tukea, turvaa ja yhteisöllisyyttä akateemisessa yhteisössä.  

Lue Felixin tarina

Tieteentekijät rakentaa siltoja ja vaalii yhteistyötä

Melissa Plath työskentelee projektikoordinaattorina Helsingin yliopistossa. Hänellä on omakohtaista kokemusta kansainvälisten tutkijoiden kohtaamista haasteita ja esteistä Suomeen kotiutumisessa. Tieteentekijät on tarjonnut Melissalle alustan ja yhteisön, jonka kautta hän voi vaikuttaa kansainvälisten tutkijoiden olojen parantamiseen Suomessa.

Lue Melissan tarina

Tieteentekijöitä tarvitaan yksilön ja yliopiston väliin

Panu Minkkinen toimii yleisen oikeustieteen professorina Helsingin yliopistossa. Tieteentekijän identiteetti tuntuu hänelle kuitenkin titteliä ja oppiainetta tärkeämmältä. Tieteentekijät tarjosi Panulle kotipesän, kun hän palasi kansainvälisistä tehtävistä Suomeen. Liiton tehtävä tieteentekijöiden puolustajana on Panun mielestä tärkeä.  

Lue Panun tarina

Edellinen
Seuraava

Kaikkien tieteentekijöiden liitto

Tieteentekijät on kaikkien tieteen ja tutkimuksen parissa työskentelevien aktiivinen ammattiliitto.

Jäsenemme työskentelevät esimerkiksi tutkimus- ja opetustehtävissä sekä muissa suunnittelu-, tiedonhallinta- ja asiantuntijatehtävissä yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa ja tutkimuslaitoksissa sekä julkisella ja yksityisellä sektorilla. Olemme tukena ja turvana tieteentekijän jokaisessa uravaiheessa. 

Meille ovat tervetulleita niin apurahalla tutkimusta tekevät kuin tutkimusassistentit, väitöskirjatutkijat, post docit, TKI- ja hallintohenkilöstö, professorit, yliopistonlehtorit ja informaatioalan ammattilaiset. Meitä yhdistää rakkaus tiedettä ja tutkimusta kohtaan. 

 

Jos työskentelet tieteen ja tutkimuksen kentällä, olet tervetullut Tieteentekijöiden joukkoon!  

Neljä hyvää syytä liittyä Tieteentekijöiden jäseneksi:

1

Tunnemme tieteen ja tutkimuksen parissa työskentelevien työelämän kipupisteet.

Liitto valvoo etujasi ja on tukenasi työelämän ongelmakohdissa esimerkiksi kattavan oikeudellisen neuvonnan ja luottamusmiesten verkoston kautta. Liittymällä Tieteentekijöiden jäseneksi liityt samalla Opetus ja tiede -työttömyyskassaan, joka tarjoaa taloudellista turvaa työttömyyden ajalle.

2

Tarjoamme sinulle monitieteisen ja monimuotoisen tieteentekijöiden yhteisön.

Jäseniämme yhdistää palo tiedettä ja tutkimusta kohtaan. Toimintamme runkona ovat kolmellatoista eri paikkakunnalla ja kolme valtakunnallisesti toimivaa jäsenyhdistystä, joiden toimintaan pääset mukaan liittymällä jäseneksi. Yhdistykset järjestävät esimerkiksi keskustelutilaisuuksia ajankohtaisista aiheista ja työhyvinvointia edistävää toimintaa. Tutustu jäsenyhdistyksiimme.

3

Tieteentekijät on Suomen johtava tutkitun tiedon puolustaja sekä tiedepolitiikan, tutkimustyön ja tieteentekemisen edunvalvoja.

Vaikutamme aktiivisesti muun muassa määräaikaisissa työsuhteissa työskentelevien asemaan, nuorempien tutkijoiden ja apurahatutkijoiden tilanteeseen, tohtoreiden työllistymiseen sekä korkeakoulujen ja tieteen rahoitukseen. Olemme kuultavana eduskunnassa ja mukana ministeriöiden työryhmissä, tapaamme päättäjiä ja teemme yhteistyötä tiedesektorin muiden toimijoiden kanssa.

4

Saat käyttöösi kattavat jäsenetumme.

Meiltä saat apua oman urapolun löytämiseen monipuolisten koulutusten ja tutkimuksen parissa työskenteleville räätälöityjen urapalveluiden kautta. Jäsenenämme olet oikeutettu myös vakuutus- ja oikeusturvaetuihin sekä laajoihin vapaa-ajan etuihin. Tämän lisäksi postitamme sinulle Acatiimi-jäsenlehtemme.

Tieteentekijat-default_grafiikka-vasen-32

Jäsenhakemuksen pääset täyttämään tästä.

Samalla hakemuksella haet sekä Tieteentekijöiden liiton, valitsemasi jäsenyhdistyksen sekä Opetus ja tiede -työttömyyskassan jäseneksi.

Liity jäseneksi!

Tieteentekijat-defaultpng_grafiikka-oikea-32

Edut ja palvelut

Tarjoamme oikeudellista neuvontaa ja urapalveluita räätälöidysti juuri tieteen ja tutkimuksen parissa työskenteleville. Jäsenenämme saat käyttöösi muun muassa vakuutus- ja oikeusturvaedut, koulutuksia ja uraneuvontaa sekä laajat vapaa-ajan edut.  

Tutustu jäsenetuihin

Jäsenmaksut

Tieteentekijöiden jäsenmaksu on pääsääntöisesti 1 % ennakonpidätyksen alaisesta palkasta. Apurahatutkijoille, opiskelijoille ja eläkeläisille on erillinen kiinteä jäsenmaksu. Sekä prosenttiperusteiseen että kiinteään jäsenmaksuun sisältyy myös työttömyyskassan jäsenmaksu.

Lue lisää jäsenmaksuista  

Tietojen muutokset

Ilmoitathan meille, jos yhteystietosi muuttuvat tai työpaikkasi vaihtuu. Voimme paremmin huolehtia edunvalvonnastasi, kun tietosi ovat ajan tasalla!  

Lue lisää ja päivitä tietosi

Monimuotoinen tieteentekijöiden yhteisö

Tule mukaan monitieteiseen ja monimuotoiseen tieteentekijöiden yhteisöön. Tieteentekijöiden liitolla on 16 jäsenyhdistyksen kautta paikallista toimintaa Espoossa, Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Oulussa, Tampereella, Turussa, Vaasassa ja Rovaniemellä. Jäsenyhdistyksistä kolme toimii valtakunnallisesti, Informaatioalan Akateemiset (INA) Suomen akateemisten tutkijoiden yhdistys (SATY) ja Suomen ammattikorkeakoulujen tieteentekijät (Samkot).

Tutustu jäsenyhdistyksiimme ja löydä sinulle parhaiten sopiva yhdistys! 

Tutustu jäsenyhdistyksiimme

kartta_seuraasomessa_korjattu-05