Miten paketoituna tutkimusapuraha on vaikuttavinta? Millainen rahoitus toimii tutkijan näkökulmasta parhaiten? Millaisia yliopiston ja säätiöiden yhteisrahoitusmalleja on käytössä? Mitkä ovat pahimmat pullonkaulat apurahatutkijan työskentelyn esteenä? Millaisia rajoituksia säätiöt kenties asettavat omalle tutkimusrahoitukselleen?
Tervetuloa keskustelemaan Tieteentekijöiden edustajien kanssa! Säätiöt ja rahastot ry:n jäsenille räätälöidyssä tilaisuudessa käydään läpi ajankohtaisia kysymyksiä apuraha- ja työsuhteisen tutkijan työstä ja asemasta. Apurahalla työskentelyyn yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa liittyy edelleen epäselvyyksiä, epätietoisuutta ja ulkopuolisuuden kokemuksia. Samaan aikaan yhä useampi yliopisto haluaa tarjota apurahansaajille osa-aikaisen työsuhteen, mikä tarkoittaa muutoksen paikkaa myös yksityisille tiederahoittajille. Säätiöt haluavat toimia mahdollisimman vaikuttavasti ja vastuullisesti – mutta mitä kaikkea tutkijoiden nykytilanteesta pitäisi ymmärtää, jotta rahoittajat voivat tukea tiedettä parhaalla mahdollisella tavalla?
Osallistujat saavat ennakkomateriaalina ilmoittautumisen yhteydessä uusimpia selvityksiä apurahansaajien tilanteesta. Tilaisuuden jälkeen osallistujat voivat tutustua Tieteentekijöiden päivitettyyn apurahaoppaaseen, jonka käyttö muulloin vaatii liiton jäsenyyden.
Ohjelma
Klo 11.00
Tervetuloa
Yhteinen tilannekatsaus: Tieteentekijöiden sekä Säätiöiden ja rahastojen ajankohtaisia näkökulmia
- Puheenjohtaja Maija S. Peltola, Tieteentekijät
- Toimitusjohtaja Liisa Suvikumpu, Säätiöt ja rahastot
Eväät yhteiselle keskustelulle
Klo 11.30
Vapaata ajatustenvaihtoa ja verkostoitumista lounaan merkeissä
Klo 12.15
Keskustelu jatkuu pienryhmissä
- Johdattelijana erityisasiantuntija Maija Mattila, Tieteentekijät
- Yhteinen purku Liisa Suvikummun ja Maija Mattilan johdolla
Tilaisuus päättyy viimeistään klo 13.30.
Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt. Lisätietoja Tieteentekijöiden toiminnanjohtaja Johanna Moisiolta, johanna.moisio(at)tieteentekijat.fi.