Nuorempi tutkija, osallistu Tieteentekijöiden kyselyyn nuorempien tutkijoiden työelämästä!

Tieteentekijöiden kysely nuoremmille tutkijoille on käynnissä 12. maaliskuuta saakka. 

Tieteentekijät toteuttaa jälleen edunvalvonnan ja vaikuttamistoimintansa tueksi kyselyn nuorempien tutkijoiden työskentelystä ja tulevaisuuden näkymistä Suomessa. Kyselyllä kerätään seurantatietoa Suomessa toimivien nuorempien tutkijoiden työskentelystä eri rahoitusmuodoilla, toimeentulosta, uranäkymistä sekä kokemuksista tiede- ja työyhteisössä ja väitöskirjatyön ohjauksesta.  

Kyselyyn voivat vastata kaikki Suomessa toimivat parhaillaan väitöskirjaa tekevät tai viimeisen neljän vuoden aikana valmistuneet tohtorit tieteenalaan ja työpaikkaan katsomatta. Vastaaminen ei edellytä Tieteentekijöiden jäsenyyttä. Kyselyyn voi vastata suomeksi ja englanniksi, ja vastausaika päättyy 12.3.2024.  

Vastaa kyselyyn tästä  

Aiempien kyselyidemme tulokset ovat kiinnostaneet laajasti muun muassa yliopistoissa ja ministeriössä. Edellinen kysely toteutettiin vuonna 2020, ja kyselystä selvisi, että nuorempien tutkijoiden työskentelyolosuhteissa ja perehdyttämisessä on edelleen parantamisen varaa. Tutustu edellisen kyselyn raporttiin täällä: Uravaihtoehtojen risteyksessä. Tieteentekijöiden kysely nuoremmille tutkijoille 2020–2021. 

Tämän vuoden kysely toteutetaan yhteistyössä Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otuksen kanssa. Vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja tulokset raportoidaan anonyymisti keskiarvotasolla.  

Kyselyyn osallistuvat voivat halutessaan osallistua arvontaan, jossa palkintona on 3 kappaletta Finnkinon 4 lipun sarjalippuja (á 53 euroa). 

 

Lisätietoja: 

Erityisasiantuntija FT Miia Ijäs-Idrobo

miia.ijas(a)tieteentekijat.fi

p. 0207 589 622

Kysely nuoremmille tutkijoille 2024 – tietosuojaseloste