Viisi kysymystä: SATY ry:n järjestösihteeri Halla Herva

Tieteentekijöiden jäsenyhdistys SATY ry:n uusi järjestösihteeri Halla Herva työskentelee monipuolisten tehtävien parissa arvojaan vastaavassa työssä. Hän huolehtii siitä, että jäsenet tietävät mitä yhdistyksessä tapahtuu.

1. Kuka olet?

Olen Halla Herva, Suomen akateemisten tutkijoiden yhdistys SATY:n järjestösihteeri, sosiologian opiskelija ja järjestöaktiivi.

Valmistuin vuonna 2018 tradenomiksi Turun Ammattikorkeakoulusta, jonka jälkeen työskentelin muutaman vuoden järjestökoordinaattorina Vantaan Lastenliitto ry:ssä. Työ oli järjestökentälle tyypillisesti hyvin monipuolista. Tein paljon viestintää, joka antoi hyvän pohjan nykyiseen työhöni. Aloitin SATY:ssa järjestösihteerinä tämän vuoden maaliskuussa.

Koen olevani kotona järjestökentällä, koska haluan vaikuttaa ympäröivään maailmaan. Työn ja opiskelujen ohessa olen sateenkaarijärjestö Qaareva ry:n hallituksessa, jossa puuhailen erityisesti yhdenvertaisuusteemojen parissa.

2. Minkälaisista tehtävistä työpäiväsi SATY:ssa koostuvat?

Suurin osa jäsenistön suuntaan tapahtuvasta viestinnästä on vastuullani. Pidän huolen, että jäsenistö tietää, mitä yhdistyksessä tapahtuu. Työpäiviini kuuluu jäsenten, yhteistyökumppaneiden ja muiden sidosryhmien kanssa viestiminen. Päivitän myös SATY:n sosiaalista mediaa ja nettisivuja.

Työtäni rytmittää yhdistysvuoden aikataulu, kuten kevät- ja syyskokoukset, hallituksen kuukausittaiset kokoukset ja erilaiset tapahtumat. Osallistun aktiivisesti tapahtumasuunnitteluun ja vastaan kokousjärjestelyistä. Hoidan SATY:ssa myös sihteerin tehtävät yhdistyksen ja hallituksen kokouksissa.

 3. Mitä on parhaillaan työpöydälläsi?

Lanseeraamme syyskuun 14. päivä SATY:ssa uuden tapahtumasarjan nimeltä Tieteen pyhätöt, jota SATY:n aktiivit ovat järjestelleet pitkään. Ekskursiosarja tarjoaa tieteentekijöille mahdollisuuksia tutustua tieteen tekemisen paikkoihin. Ensimmäisen retken teemme Kansallisarkistoon.

Tieteen pyhätöt-tapahtuman järjestelyjen lisäksi ajankohtaisena asiana työpöydälläni on syksyn apurahahaku, joka on auki SATY:n jäsenistölle 15.9. saakka.

Viestinnän parissa isoin projektini on tällä hetkellä SATY:n nettisivujen päivittäminen ja siihen tulen satsaamaan pitkään. Myös loppuvuodesta järjestettävä syyskokous tulee pitämään minut kiireisenä syksyn aikana.

4. Mikä työssäsi on parasta?

Minulle tärkeintä työssä on aina ollut, että se vastaa arvojani. Haluan toimia yhdenvertaisemman ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

SATY:lla saan olla mukana toiminnassa, joka pyrkii parantamaan ja turvaamaan tutkijoiden sekä muiden tieteentekijöiden yhteiskunnallista asemaa. Tämä tekee työstäni merkityksellistä. Lisäksi työ on monipuolista ja sopivan haastavaa. Pääsen käyttämään osaamistani viestinnän parissa ja opin jatkuvasti uutta, sillä en ole ennen ollut mukana ammattiyhdistysliikkeessä.

5. Mitä teet vapaa-aikanasi?

Tykkään viettää aikaa luonnossa ja olen onnekas, että asun monipuolisten ulkoilualueiden lähettyvillä. Lisäksi tykkään neuloa ja lukea. Suurin heikkouteni ovat fantasiakirjasarjat. Viimeisen vuoden aikana olen lukenut Robin Hobbin Näkijä-sarjaa, joka on siitä ihana, että luettava ei ihan heti lopu kesken ja kirjojen maailmaan pääsee uppoutumaan toden teolla.

 

Kuva: Milla Talassalo

Viisi kysymystä -juttusarja kurkistaa Tieteentekijöiden arjen toimintaan liiton henkilöstön ja jäsenyhdistysten aktiivien kautta.

Suomen akateemisten tutkijoiden yhdistys SATY ry