Tieteentekijöiden lakiavustajana aloitti Maiju Meller

Oikeustieteen ylioppilas Maiju Meller aloitti Tieteentekijöiden lakiavustajana syyskuun alussa. Hän työskentelee osa-aikaisesti liiton oikeudellisen neuvonnan ja edunvalvonnan tukena.

Maiju opiskelee oikeustiedettä Helsingin yliopistossa ja on työskennellyt aiemmin muun muassa Opettajien työttömyyskassassa. Ennen oikeustieteen opintoja Maiju toimi pitkään käännösalalla tehden käännöstöitä ruotsiksi, tanskaksi ja englanniksi. Oikeustieteen opintoihin hänet johdatti monet käännösalalle ominaiset työoikeudelliset ongelmat.

– Samanlaiset ongelmat koskettavat osin myös tieteentekijöitä. Sillä, missä muodossa ja millä ehdoilla työtä teetetään, on merkitystä myös akateemisen uran vetovoiman kannalta, Maiju toteaa.

Maijua kiinnostaa erityisesti työ- ja sosiaalioikeus. Tieteentekijöissä hän pääsee perehtymään paitsi perinteiseen työoikeusjuridiikkaan myös apurahatyöskentelyyn ja tekijänoikeuksiin.

– Parasta tehtävässäni lakiavustajana on työskentely asiantuntevien ja näkemyksellisten ihmisten kanssa, jotka ajavat aidosti jäsenten etua. Omien arvojen mukainen työ on minulle tärkeää. Arvostan sitä, että työssäni yhdistyvät juridiikka ja edunvalvonta.

Vapaa-ajallaan Maiju ulkoilee koiransa kanssa, lukee mielellään kirjoja, sekä soittaa ukulelea.

 

Kuva: Milla Talassalo