Taideyliopisto aloittaa muutosneuvottelut 11.3.2024 – Tieteentekijät mukana JUKOn taustaryhmässä  

Taideyliopisto on ilmoittanut aloittavansa koko henkilöstöä koskevat muutosneuvottelut. Ensimmäinen neuvottelutilaisuus pidetään maanantaina 11.3.2024. Tuotannollisilla ja taloudellisilla perusteilla käynnistettävät neuvottelut kestävät vähintään toukokuun loppuun. Taideyliopisto pyrkii tekemään noin 2,5 miljoonan euron säästöt vuoden 2028 loppuun mennessä. Laskennallisesti yliopisto tavoittelee 55 henkilötyövuoden säästöjä, tästä 25 henkilötyövuotta kohdistuisi alustavasti akateemiseen henkilöstöön ja 30 henkilötyövuotta palveluhenkilöstöön. Yliopisto kertoo tiedotteessaan, että irtisanomisia pyritään välttämään.  

Tieteentekijöiden jäseniä muutosneuvotteluissa edustaa JUKO. Tieteentekijät on mukana neuvottelijoiden tueksi perustetussa taustaryhmässä. Taustaryhmä kokoontuu ennen jokaista neuvottelukertaa. Jukolaiset luottamusmiehet toimivat Tieteentekijöiden jäsenten tukena neuvotteluissa ja JUKOn pääluottamusmiehenä Taideyliopistossa toimii Sara Leppänen.  

Lue myös JUKOn uutinen aiheesta: https://www.juko.fi/ajankohtaista/yliopisto-taideyliopisto-aloittaa-koko-henkilostoaan-koskevat-muutosneuvottelut/   

Pidäthän työpaikka- ja yhteystietosi ajan tasalla niin voimme huolehtia edunvalvonnastasi. Päivitä tietosi e-asioinnissa.

E-asioinnissa voit lähettää viestin suojatulla yhteydellä. Yhdellä kirjautumisella käytettävissäsi ovat kaikki Tieteentekijöiden asiantuntijat.