Universitetssektorns kampanja Avtalssoppa

Kampanjen Avtalssoppa har startat 11 november kl 15. FOSU (JUKO) och dess medlemsförbund inom universitetssektorn för en kampanj för kollektivavtalet.

När vi lägger ihop ingredienser av hög kvalitet så får vi en god soppa. Kampanjens namn, Avtalssoppa, hänvisar till det, att även ett gott kollektivavtal har sin grund i goda och rättvisa villkor. Kampanjens huvudbudskap är, att kollektivavtalet garanterar alla vid universiteten villkor som är bättre än lagen. Kampanjens mål är att visa, att universitetens personal har nytta av kollektivavtalet. Kampanjen är även en del av förberedelserna inför förhandlingarna nästa vår.

På kampanjsidorna www.tyoehtosoppa.fi hittar du information om hur kollektivavtalet inverkar på arbetet och vardagen. Bekanta dig med kampanjsidorna, delta i diskussionerna i de sociala medierna på #työehtosoppa, tala med dina kolleger på kampus och var i kontakt med oss via https://q.surveypal.com/JUKO-TES-kampanja–kysely-2021/0 .

Låt oss göra en god och rättvis Avtalssoppa tillsammans!

Läs mera: Kollektivavtal – Kollektivavtal gynnar alla forskare

 

Forskarförbundet har medlemmar på många olika arbetsplatser – såväl i den offentliga som privata sektorn. Allra flest medlemmar finns det inom universitetssektorn. Förhandlingsorganisationen för offentliga sektorns utbildade FOSU representerar förbundets medlemmar i universitetens, statens och kommunens förhandlingar. Vid universitetens förhandlingsbord är förbundets direktör för intressebevakning en utav FOSUs förhandlare.