Siiri Nousiainen kommunikationschef för Forskarförbundet

Filosofie magister Siiri Nousiainen tillträdde som kommunikationschef för Forskarförbundet i augusti. Hon vikarierar för Eevastiina Aho, som är tjänstledig till januari 2025.

Siiri kom till Forskarförbundet från CSC – Centret för finländsk expertis inom IT och hon fungerade där som kommunikationsexpert inom högskolornas projekt Digivision 2030. Tidigare har hon arbetat med kommunikation och påverkan vid Finlands studentkårers förbund FSF rf och Plan International Finland.

– Hittills under min yrkeskarriär har jag arbetat med intressebevakning inom högskolesektorn och i organisationer, och det känns bra att återvända till organisationsvärlden nu. I Forskarförbundet kan jag utnyttja mitt kunnande inom strategisk kommunikation som stöd för påverkan och intressebevakning.

Siiri har tidigare arbetat bland annat som expert på kommunikation och påverkan. Hon har erfarenhet av att arbeta med kommunikation och omfattar allt ifrån budgetpåverkan till riksdagsvalskampanjer. Siiri har i sina tidigare uppgifter ansvarat för bland annat påverkansplanering, strategisk utveckling av kommunikation och implementering av dessa i praktiken.

– Forskarförbundets uppgift som försvarare av förutsättningarna för forskningsbaserad kunskap och forskning tilltalar mig starkt. Det är otroligt fint att få arbeta i en organisation vars syfte även känns betydelsefullt för mig personligen.

I Forskarförbundet svarar Siiri för strategisk utveckling av kommunikation, ledning av intern kommunikation och marknadsföring av medlemskap i förbundet.

– Det är viktigt för mig att vid sidan av påverkan stödja förutsättningarna för verksamheten i förbundets medlemsföreningar med hjälp av kommunikation. Verksamheten i medlemsföreningarna är en värdefull resurs för förbundet och jag ser fram emot att aktivt samarbeta med föreningarna för att utveckla kommunikationen och medlemsrekryteringen.

På fritiden går Siiri på gymmet, har bandträningar och deltar i olika kulturaktiviteter.

Du når Siiri per e-post på adressen siiri.nousiainen(at)tieteentekijat.fi och per telefon på numret 0207 589 617.

Varmt välkommen med i vår arbetsgemenskap!

Bild: Milla Talassalo