Nina Hahtela työmarkkinapolitiikan erityisasiantuntijaksi

Nina Hahtela aloitti Tieteentekijöiden työmarkkinapolitiikan erityisasiantuntijana toukokuun alussa. Nina on koulutukseltaan terveystieteiden tohtori, TtT ja sairaanhoitaja (AMK). Tieteentekijöihin Nina siirtyi Suomen Sairaanhoitajista, jossa hän teki pitkän työuran, toimien myös puheenjohtajana.

Ninaa kiinnostaa laaja-alainen vaikuttamistyö. Erityisen kiinnostavana uudessa tehtävässään Tieteentekijöillä hän pitää monialaista jäsenkuntaa, jota tieteentekeminen yhdistää.

– Olen tehnyt vaikuttamistyötä yli 15 vuotta. Pystyn hyödyntämään aikaisempaa kokemustani ja osaamistani vaikuttamistyöstä, mutta ennen kaikkea tuomaan laajat verkostoni myös Tieteentekijöiden käyttöön. Uskon, että tohtoritaustani kautta ymmärrän tieteentekijöiden työelämähaasteita, hän pohtii.

Nina on kielitaitoinen työelämän ja työhyvinvoinnin asiantuntija. Hän on tehnyt tutkimusta työpaikkakulttuurista ja sen yhteydestä potilas-, hoitaja- ja organisaatiotuloksiin.

Ninan päätehtävä on tieteentekijöiden työhyvinvoinnin edistäminen. Tehtäviin kuuluu muun muassa työmarkkina- ja työvoimapolitiikka, sosiaaliturva- ja eläkepolitiikka, korkeakoulujen ja tutkimusympäristöjen työehtojen kehittäminen, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiat, ja tieteentekijöiden edunvalvonta ammattikorkeakouluissa.

– Politiikkavaikuttamisen ohella odotan tiivistä yhteydenpitoa jäsenistön kanssa. Toivon, että pystyn vaikuttamaan tieteentekijöiden työhyvinvoinnin edistämiseen. On kiva päästä tekemään yhteistyötä myös muiden akavalaisten asiantuntijoiden kanssa, Nina toteaa.

Vapaa-aikanaan hän liikkuu ja rentoutuu perheen parissa.

Lämpimästi tervetuloa joukkoomme!