Maria Löfgren on Akavan uusi puheenjohtaja

Akavan liittokokous valitsi Maria Löfgrenin Akavan puheenjohtajaksi  kokouksessaan 14.marraskuuta. Liittokokous äänesti valinnasta ja vaali ratkesi Löfgrenin hyväksi ensimmäisellä kierroksella hänen saatuaan 514 ääntä. Löfgrenin vastaehdokas Jari Jokinen (TEK) sai 383 ääntä.

Myös Tieteentekijät tuki Löfgrenin valintaa.

Maria Löfgren on oikeustieteen kandidaatti, ja hän siirtyy tehtävään Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn toiminnanjohtajan tehtävästä. Hänellä on pitkä työkokemus Akava-yhteisöstä ja yksityiseltä sektorilta.

– Otan tehtävän vastaan suurella innostuksella ja korostan, että puheenjohtajan työ vaatii kykyä tiimityöhön. Tulokset syntyvät yhteistyöstä ja yhteisymmärryksestä sekä osallistamisella. Moni kaipaa luottamuksen palauttamista työmarkkinoille, minkä näen tärkeänä osana uutta tehtävääni. Kiitän lämpimästi tukijoitani ja teen kaikkeni ollakseni koko Akava-yhteisön luottamuksen arvoinen. Lämmin kiitos myös vastaehdokkaalleni Jari Jokiselle rakentavista keskusteluista ja miellyttävästä ilmapiiristä, toteaa Löfgren.

Löfgrenin  puheenjohtajakausi alkoi heti ja se jatkuu keväällä 2024 pidettävään liittokokoukseen asti. JUKOn väliaikaisena toiminnanjohtajana on järjestön valtiosektorin neuvottelupäällikkö, oikeustieteen kandidaatti Markku Kojo. 

Kuva: Liisa Takala

Akavan tiedote 14.11.2022: Akavan uusi puheenjohtaja on Maria Löfgren