Joulukuun 2021 kokous

Tieteentekijöiden hallitus kokoontui vuoden viimeiseen kokoukseen perjantaina 17.joulukuuta 2021 Helsinkiin. 

Kokouksessa käsiteltiin ja päätettiin seuraavia asioita:

– Opetusneuvos Riina Vuorento OKM:stä kertoi hallituksen TKI-tiekartan päivityksestä ja uusista toimenpiteistä, joilla parannetaan suomalaisen TKI-ympäristön globaalia vetovoimaa ja kannustetaan yrityksiä lisäämään TKI-investointeja. Myös Tieteentekijät on osallistunut päivitysprosessiin.

– YTN-sektorin työehtosopimusneuvottelutilanne ja lakkokorvauspäätökset yksityisellä sektorilla työskenteleville jäsenille.

– Kuultiin Tieteentekijöiden jäsenten uuden oikeusturvaedun hallinnollisesta menettelytavasta ja käyttöehdoista ja päätetiin sen päätöksentekoprosessista

– päätettiin hakea Omaehtoisen työllistymisen tuki OTTY ry:n jäsenyyttä. OTTY ry on akavalaisten liittojen yhteinen yhdistys, joka tarjoaa liittojen työttömille jäsenille aluekohtaista tukea ja koulutusta.

– Tieteentekijöiden kannat liittyen perhevapaauudistuksen toimeenpanoon osana työehtosopimusneuvotteluita

– Jäsenmaksu-uudistus. Liittokokous päätti, että jäsenmaksu laskee 2022 ja sitä yhtenäistetään siten, että palkkatyössä olevan jäsenen jäsenmaksu on jatkossa 1 % bruttopalkasta jäsenyhdistyksestä riippumatta. Liittokokous päätti myös 600 euron jäsenmaksukatosta. Palkkatulottomien jäsenten alennettua jäsenmaksua ei koroteta.

– katsaus marras-joulukuun medianäkyvyyteen, mm. Vuoden tieteentekijä -palkinto.

– ajankohtaiset kuulumiset JUKOsta ja Akavasta.  JUKOn puheenjohtajaksi valittiin Olli Luukkainen, Tieteentekijöiden toiminnanjohtaja Johanna Moisio jatkaa JUKOn hallituksessa 2022-2023.

– katsaus liiton viime aikaisiin lausuntoihin:

Kommentit TKI-järjestelmän kehittämisen periaatteisiin

 Lausunto yliopistojen koulutusvastuuesityksistä

Kannanotto Tohtorintutkintoa suorittavien tutkijoiden asemasta maahanmuuton uudistuksessa