Yliopistojen sopimusneuvottelut alkoivat perjantaina – tulevaisuuden tekijät ansaitsevat oikeudenmukaiset työehdot

JULKISALAN KOULUTETTUJEN NEUVOTTELUJÄRJESTÖ JUKO

JAKELU: JUKOn pääluottamusmiehet, varapääluottamusmiehet, luottamusmiehet

TIEDOTETTA VOI VAPAASTI LAINATA JA JAKAA ETEENPÄIN

Yliopistojen sopimusneuvottelut alkoivat perjantaina – tulevaisuuden tekijät ansaitsevat oikeudenmukaiset työehdot

Yliopistosektori aloitti viimeisten joukossa kevään neuvottelurutistuksen. Neuvottelut yliopistojen yleisestä työehtosopimuksesta käynnistyivät puolitoista tuntisella kokouksella perjantaina 7. helmikuuta.

– Haluamme molempia osapuolia tyydyttävän ratkaisun, joka osoittaa arvostusta jäsenkuntaamme kohtaan, toteaa neuvottelupäällikkö Katja Aho.

Keskeisimmät palkansaajatavoitteet koskevat muun muassa sopimuskauden pituutta, palkkauksen kehittämistä, matkustamista, tutkimuskausia ja työaikakysymyksiä.

Tavoitteissa on huomioitu myös ilmasto- ja ympäristönäkökulmat. Palkankorotusten osalta JUKO on perinteisesti ajanut prosentuaalisia yleiskorotuksia. Tarkemmin korotuksia koskevat tavoitteet varmistuvat neuvottelujen edetessä.

– Työnantajalla on tavoitteita palkankorotuksiin ja teksteihin liittyen ja niihin sisältyy heikennysehdotuksia. Tavoitteissa on kuitenkin löydettävissä yhteisiä intressejä, ja tavoitteena on päästä käymään niistä rakentavaa keskustelua, Aho sanoo.

JUKOn yliopistosektorilla neuvottelevat neuvottelupäällikkö Katja Aho (JUKO), toiminnanjohtaja Tarja Niemelä (Professoriliitto) sekä yliopistoasiamies Hanna Tanskanen (OAJ), neuvottelupäällikkö Petri Toiviainen (Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut) ja edunvalvontajohtaja Mia Weckman (Tieteentekijöiden liitto).

Yliopiston sopimusneuvotteluihin osallistuvat JUKO, Ammattiliitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Sivistystyönantajat. Kaikki sopimukset yliopistolla päättyvät 31. maaliskuuta.

Akavalainen, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa neuvotteluissa sinua ja ammattiliittoasi ja neuvottelee työpaikallasi käytössä olevat työehtosopimukset.

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.