Viisi kysymystä: Tieteentekijöiden jäsenyystiimi Iina Härmä ja Maarit Hyppönen

Tänä syksynä liiton jäsenpalvelua parannettiin panostamalla jäsenyyksien hallintaan. Jäsenyyteen ja jäsenmaksuihin liittyviä kysymyksiä hoitavat nyt Iina Härmä ja Maarit Hyppönen Membristä.

Molemmat ovat iloisia päästessään työskentelemään Tieteentekijöiden maailmaan ja uusien asioiden pariin. Kahden hengen tiimin vahvuus onkin kyky ja halu oppia ja omaksua uutta.

1. Keitä olette ja minkälainen tehtävänne on Tieteentekijöiden jäsenpalvelussa?

Olemme Iina ja Maarit Membristä ja palvelemme Tieteentekijöiden jäseniä erilaisissa jäsenyyteen liittyvissä asioissa.

Membri Oy on järjestöille jäsenyyden hoitoon erikoistunut palveluyhtiö.  Avullamme järjestöt voivat keskittyä olennaiseen – jäsentensä edunvalvontaan. Näkyvimpänä osana tehtävistämme onkin jäsenyyspalvelutehtävien hoitaminen, näin myös Tieteentekijöissä. Yhteistyö on vielä alkutaipaleella, nykyisessä laajuudessaan se alkoi tänä syksynä. 

2. Mistä työpäivänne varsinaisesti koostuvat ja mitä ajankohtaista teillä on tällä hetkellä työpöydällä?

Tieteentekijöiden jäsenyyspalvelu pitää sisällään monipuolisia jäsenyyteen liittyviä tehtäviä. Työpäivän aikana hoidamme jäsenten erilaisia yhteydenottoja, joista suurin osa tulee sähköpostitse. Meidät tavoittaa myös puhelimitse joka arkipäivä klo 9-16.

Palvelemme esimerkiksi jäseneksi liittymisessä, jäsentietojen päivityksissä ja jäsenmaksuissa. Neuvomme myös tietenkin jäsenetujen käytössä, unohtamatta sähköisen jäsenpalvelun, e-asioinnin, kautta tulleita jäsentietopäivityksiä. Tällä hetkellä ajankohtaisena asiana työpöydällä on myös kalenterien lisätilaukset ensi vuodelle.

3. Mistä asiasta olette erityisen ylpeitä työssänne?

Olemme uusina toimijoina päässeet nopeasti sisälle liiton asioihin, mutta toki vielä on opittavaakin. Jäsenten antama positiivinen palaute on yksi asia, josta olemme ylpeitä ja se ilahduttaa. Esimerkiksi juuri tänään tuli palaute, jossa kiitettiin hyvistä ja selkeistä ohjeista.

Halu ja kyky oppia uusia asioita on ilomme ja myös vahvuutemme, tyytyväinen jäsen on paras palkinto tästä työstä.

4. Onko teillä tullut vastaan jotain hauskaa tilannetta tähän työhön liittyen?

Maaritilla tulee mieleen eräs tapahtuma liittyen etätyöskentelyyn:

”Appenzellin paimenkoiramme Jade ei ole monista yrityksistä huolimatta ystävystynyt naapurin Nipe-kissan kanssa. Yhtenä päivänä kissa istahti lempipaikalleen pihojemme välissä olevalle aidalle, ja aloitti intensiivisen tuijotuksen suoraan olohuoneen ikkunasta sisään kohti rauhassa loikoilevaa Jade-koiraamme.

Olin juuri puhelimessa jäsenen kanssa, kun huomasin Nipe-kissan aidalla. Yritin vetää vaivihkaa verhoja ikkunan eteen, mutta tämä olikin virhe, sillä Jade valpastui ja huomasi kissan – tuijotuskisa oli näin alkanut. Jade avasi ”Alppitorvensa” ja alkoi ulvomaan.

Puhelimen toisessa päässä oleva jäsen oli tästä taustamelusta hämmentyneenä hetken hiljaa. Kerroin, että kyllä hän on soittanut ihan oikeaan liittoon, tämä ei ole Kennelliitto, vaikka metelin perusteella näin olisi voinut luulla. Lopulta saimme tästä makoisat naurut aikaiseksi!”

5. Mitä teette vapaa-aikananne?

Vapaa-aikana Iina liikkuu mielellään luonnossa ja tekee pitkiä kävelylenkkejä. Lenkkipolut ja hiihtoladut lähtevät melkein suoraan kotiovelta.

Koko perheen harrastuksena on 10- ja 12-vuotiaiden tytärten joukkuevoimisteluharrastus (eri joukkueissa!).

”Kisakampausten tekoa harjoitellaan välillä useampaankin kertaan, jotta niiden tekeminen sujuu sitten nopeasti kisa-aamuisin,” Iina kertoo.

Maaritin vapaa-aikaan kuuluu lenkkeily ja koirapuistoilu:

”Se tuntuu näin korona-aikaan erityisen mukavalta, kun molemmat voivat ihan livenä tavata ”lajitovereitaan” turvallisesti ulkosalla.”

Perheen parissa puuhastelu ja kesänviettopaikka jatkuvana puuhamaana kuuluvat myös tiiviisti Maaritin elämään, kuten myös lukion toista luokkaa käyvän pojan opintojen seuraaminen. Se herättää nostalgisia muistoja Maaritin omista opiskeluajoista samassa lukiossa.

 

Viisi kysymystä -juttusarja kurkistaa Tieteentekijöiden arjen toimintaan liiton henkilöstön ja jäsenyhdistysten aktiivien kautta.