Viisi kysymystä: Tieteentekijöiden assistentti Elisa Rantoharju

Liiton toimistossa assistenttina työskentelevää Elisa Rantoharjua kiinnostaa Tieteentekijöissä työnkuvan monipuolisuuden lisäksi se, että hän saa tehdä töitä omia arvojaan vastaavassa paikassa.

1. Minkälainen tehtäväsi on Tieteentekijöillä?

Toimin assistenttina liiton toimistolla. Tehtäviini kuuluu toiminnanjohtajan ja puheenjohtajan avustamista, tapahtumajärjestämistä, muita avustavia töitä esimerkiksi viestinnän puolella ja monipuolisesti erilaisia juoksevia toimistohommia.

2. Miten päädyit työskentelemään Tieteentekijöillä?

Muutin kesällä 2019 Helsinkiin valmistuttuani Tampereen yliopistosta pääaineenani englannin kieli ja kirjallisuus. Olin aloittamassa täydentävät opinnot johdon assistenttityön koulutusohjelmassa ja aloin hakea erityisesti tätä tukevia töitä –  Tieteentekijöillä oli paikka auki.

Hakiessani työpaikkaa, Tieteentekijöissä kiinnosti järjestöpuoli sekä yliopistomaailman ja tieteen läheisyys. Paikka pienessä työyhteisössä ja työnkuvan monipuolisuus innostivat myös. Oli onni tulla valituksi.

3. Mistä työpäiväsi varsinaisesti koostuvat ja mitä ajankohtaista sinulla on tällä hetkellä työpöydälläsi?

Minulla on paljon päivittäin toistuvia tehtäviä: sähköposteja, kalenterointia, sidosryhmien kontaktointia sekä kokous- ja matkajärjestelyitä. Kivaa vaihtelua sähköpostin selaamiseen ja kalenteritetrikseen tuo satunnaiset käännöstyöt sekä erilaiset projektit, joissa pääsen avustamaan kollegoita esimerkiksi nettisivujen parissa touhuten.

Tällä hetkellä pöydällä on tässä kuussa pidettävä Tieteentekijöiden syysliittokokous ja sen organisointi.  Järjestelyt ovat olleet työn alla jo viime keväästä, mutta koska tapahtumajärjestäminen on ollut hyvin epävarmaa pandemian aikana, on suunnitelmia muutettu aina tilanteen mukaan – turvallisuus ennen kaikkea. Nyt paketti alkaa olla valmis.

4. Mitä ajattelet työstäsi?

Arvostan sitä, että pääsen kokeilemaan uutta ja kehittymään työni parissa.

5. Mitä teet vapaa-aikanasi?

Työn ulkopuolella aikaa uppoaa vielä keskeneräisiin opintoihini. Kielet ovat merkittävä osa opintokokonaisuutta ja kulutan nyt aikaa espanjaa ja ranskaa päntäten. Rentoudun liikkumalla luonnossa ja ruokaa laittaen.


Viisi kysymystä -juttusarja kurkistaa Tieteentekijöiden arjen toimintaan liiton henkilöstön ja jäsenyhdistysten aktiivien kautta.