Työaikakysymykset esillä yliopistoneuvotteluissa

Ajankohtainen tilanne liittyen koronavirukseen ja sen vaikutuksista neuvottelutoimintaan oli luonnollisesti esillä torstaina myös yliopistopöydässä.

Alkuperäisen teemoituksen mukaisesti neuvotteluissa puhuttiin työaikaan liittyvistä kysymyksistä. Neuvotteluosapuolet esittelivät näitä koskevia tavoitteitaan. Myös kikyn kohtalo oli esillä. Yliopistoissa kiky-tuntien tilanne vaikuttaa etenkin asiantuntijahenkilöstöön.

”Palkansaajapuolella ja Sivistystyönantajilla on hyvin erilainen näkemys kiky-tuntien poistamisesta”, kuvaa JUKOn neuvottelupäällikkö Katja Aho.

Neuvotteluissa puhuttiin myös työhyvinvointityöryhmän työskentelyn päättymisestä.

”Valitettavasti työhyvinvointityöryhmä ei päässyt yhteisymmärrykseen suosituksista henkilöstön työhyvinvoinnin ja työssä jaksamisen edistämiseksi sekä työurien pidentämiseksi, näin ollen osapuolilla ei ollut edellytyksiä antaa yhteistä loppuraporttia”, Aho toteaa.

Yliopistosektorin neuvottelut jatkuvat 18. maaliskuuta.

Yliopistosektorin neuvottelijat

JUKOn yliopistosektorilla neuvottelevat neuvottelupäällikkö Katja Aho (JUKO), toiminnanjohtaja Tarja Niemelä (Professoriliitto), yliopistoasiamies Hanna Tanskanen (OAJ), neuvottelupäällikkö Petri Toiviainen (Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut) ja edunvalvontajohtaja Mia Weckman (Tieteentekijöiden liitto).

Yliopiston sopimusneuvotteluihin osallistuvat JUKO, Ammattiliitto PRO, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Sivistystyönantajat. Kaikki sopimukset yliopistolla päättyvät 31. maaliskuuta.

JUKO neuvottelee

Akavalainen, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa neuvotteluissa sinua ja ammattiliittoasi ja neuvottelee työpaikallasi käytössä olevat työehtosopimukset.

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteilla. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteella #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lue myös edellinen tiedote

Palkansaajat: Ilmasto- ja ympäristönäkökulma vahvemmin esille työehtosopimuksessa

Lisätiedot:

JUKOn neuvottelupäällikkö Katja Aho, 050 592 1646

katja.aho(at)juko.fi / Twitter @aho_katja