Olemme Universumin asialla – tule meille lakimieheksi

Akavalainen Tieteentekijöiden liitto ry (Tieteentekijät) on yliopisto- ja tutkimussektorin suurin ja kansainvälisin ammattiliitto. Yli kolmasosa uusista jäsenistämme on ulkomaalaistaustaisia ja toimimme kolmella kielellä.

Haemme nyt joukkoomme syyskuusta lähtien määräaikaista lakimiestä noin vuoden pituiseen sijaisuuteen vakituisen lakimiehemme lähtiessä auskultoimaan. Tarjoamme monipuoliset ja vaativat tehtävät, sillä Tieteentekijöiden jäsenet työskentelevät yhä moninaisemmissa työpaikoissa, minkä lisäksi osa jäsenistämme tekee tutkimustyötä apurahoilla. Lakimiehen tehtäviin kuuluu muun muassa jäsenten neuvominen työoikeudellisissa asioissa sekä jäsenten ja liiton muun henkilöstön tukeminen työttömyysturva- ja sosiaaliturvakysymyksissä. Saat syventyä tiede- ja tutkimussektorin erityispiirteisiin, sillä lakimiehemme ottavat kantaa mm. tekijänoikeutta, tutkimusetiikkaa ja monenlaisia sopimuksia koskeviin kysymyksiin.  Töihisi lukeutuu myös edunvalvontakantojen valmistelu liiton työryhmissä. 

Koulutusvaatimuksena on oikeustieteen maisterin tai kandidaatin tutkinto. Arvostamme työoikeuden sekä sosiaaliturva-asioiden tuntemusta, järjestökokemusta ja/tai tiede- ja korkeakoulupolitiikan tuntemusta. Vahva kielitaito on tarpeen meillä työskennelleessä (suomi, englanti ja ruotsi).

Voit olla esimerkiksi vastavalmistunut, jolla on jo jonkin verran työkokemusta, halua työskennellä edunvalvonnan parissa ja intoa oppia uutta. Työkokemuksesi voi olla myös toiselta oikeudenalalta, jos olet kiinnostunut mahdollisuudesta siirtyä työskentelemään työoikeuden pariin työmarkkinajärjestöön. Työoikeusasioissa kaivataan jatkuvasti lisää osaajia sekä työtekijä- että työnantajapuolelle.

Tarjoamme kehittämismyönteisen, joustavan ja positiivisen työskentelyilmapiirin modernissa ammattiliitossa sekä hyvät henkilöstöedut. Työtehtävät monipuolisia ja työpäivät vaihtelevia. Liitolla on 15 yhdistystä ja laaja aktiivien verkosto, joten pääset työskentelemään valtakunnallisessa järjestössä.

Koska tieteentekijät arvostavat yhteisöllisyyttä ja avoimuutta, liittoomme sopisi parhaiten sosiaalinen, aktiivisesti verkostoituva ja huumorintajuinen lakimies.

Tehtävä on määräaikainen noin vuoden pituinen työsuhde (koeaika 6kk) lokakuuhun 2023. Toivomme, että voit aloittaa syyskuun 2022 aikana.

Jos sinusta tuntuu, että olisit sopiva henkilö työkaveriksemme, lähetä hakemuksesi palkkatoiveineen tiistaihin 9.8.2022 mennessä oheisella lomakkeella:

Hakulomake – lakimiehen määräaikainen tehtävä

Lisätiedot

Lisätietoja antaa toiminnanjohtaja Johanna Moisio p. 0207 589 612 seuraavina aikoina: ti 21.6. klo 13–15, ke 22.6. klo 14.30–15, ti 28.6. klo 10–12, ma 8.8. klo 13–15.

Haastattelut toteutetaan heti hakuajan päätyttyä viikoilla 33–35.