Tieteentekijät hakee oikeustieteen ylioppilasta määräaikaiseen työsuhteeseen

Oletko kiinnostunut työoikeudesta ja järjestötoiminnasta?

Tieteentekijät on akavalainen yliopisto- ja tutkimussektorin suurin ammattiliitto. Etsimme ammattitaitoiseen ja energiseen tiimiimme oikeustieteen opiskelijaa avustamaan seuraavan työehtosopimusneuvottelukierroksen ajaksi työoikeudellisessa jäsenneuvonnassa ja tieteentekijöiden edunvalvonnan tehtävissä, sekä muissa mahdollisissa edunvalvontatiimin avustavissa tehtävissä.

Hakemallamme henkilöllä on vähintään kaksi vuotta oikeustieteen opintoja takana ja työoikeuden perusopinnot suoritettuna. Olet reipas ja oma-aloitteinen sekä kiinnostunut työoikeudesta ja ammattiyhdistystoiminnasta. Katsomme eduksi sosiaali- ja työoikeuden tuntemuksen sekä kiinnostuksen immateriaali- ja tekijänoikeuskysymyksiin. Arvostamme järjestökokemusta.

Työskentelemme kolmella kielellä ja yli kolmasosa uusista jäsenistämme on ulkomaalaistaustaisia. Hyvä kirjoitustaito on välttämätön tehtävän hoitamisessa, sillä tehtävään kuuluu paljon kirjoittamista. Kielitaitovaatimuksena on erinomainen suomen kielen suullinen ja kirjallinen osaaminen sekä vähintään hyvä englannin kielen suullinen ja kirjallinen osaaminen. Ruotsin kielen hyvästä suullisesta ja kirjallisesta osaamisesta on etua.

Tarjoamme monipuoliset ja mielenkiintoiset tehtävät sekä hyvät työsuhteen ehdot. Tieteentekijät työskentelevät yhä moninaisemmissa työpaikoissa, minkä lisäksi osa jäsenistöstämme tekee tutkimustyötä apurahoilla, joten pääset oppimaan perinteisemmän työoikeusjuridiikan lisäksi myös monipuolisemmin esimerkiksi apurahoihin ja tutkimuksen tekijänoikeuksiin liittyviä asioita. Meillä on kehittämismyönteinen, joustava ja positiivinen työskentelyilmapiiri. Edunvalvontatiimimme on pienehkö, mutta vauhdikas ja huumorintajuinen.

Tehtävä on määräaikainen syyskuun 2021 alusta toukokuun 2022 loppuun saakka tai sopimuksen mukaan.Määräaikaisuuden peruste on työehtosopimusneuvotteluista johtuva tilapäinen lisätyövoiman tarve. Tehtävässä on koeaika. Tehtävä on osa-aikainen, vähintään 14 tuntia viikossa. Työaikojen sijoittumisessa on mahdollisuus joustaa opintojen vaatimalla tavalla.

Hakuaika: 15.6.–18.8.2021

Tehtävään haetaan oheisella lomakkeella.

Lisätietoja tehtävästä antaa edunvalvontajohtaja Mia Weckman, puh. 040 3540699, seuraavina soittoaikoina:
  • maanantai 16.8. klo 14–16,
  • tiistaina 17.8. klo 13–15.