Tiedevaalit23-kampanja nostaa esiin tieteen vaikutuksen arkeen

Tieteentekijöiden liitto ja seitsemän muuta järjestöä muistuttavat, että nykyinen hyvinvointimme rakentuu tieteen, tutkitun tiedon, sivistyksen ja koulutuksen varaan.

Tiede koskettaa meitä kaikkia! Tutkittu tieto ja sen avulla kehitetyt keksinnöt ovat irrottamaton osa elämäämme ja helpottavat arkeamme lukemattomin tavoin. Tieteen merkitystä ei kuitenkaan usein huomaa, ellei siihen erikseen kiinnitä huomiota. Tieteentekijät ja seitsemän muuta tieteen puolesta toimivaa järjestöä muistuttavat, että nykyinen hyvinvointimme rakentuu tieteen, tutkitun tiedon, sivistyksen ja koulutuksen varaan.

On tärkeää nostaa esiin tieteen saavutuksia ja huomioida, miten Suomi on pärjännyt tieteen ja koulutuksen avulla. Niiden avulla pärjäämme myös jatkossa, kunhan tieteen ja tutkimuksen sekä koulutuksen riittävä rahoitus turvataan. 

Nostamme Tiedevaalit23 -kampanjassa eduskuntavaalien alla  esiin, miten tiede vaikuttaa suomalaisten arkeen. Toivomme eduskuntavaaliehdokkaiden ja äänestäjien muistavan, että tutkimus ja koulutus mahdollistavat Suomen hyvinvoinnin myös tulevaisuudessa. 

Kampanjaa voi seurata Tiedevaalit-kanavilla Facebookissa ja Instagramissa sekä toimijoiden omissa sosiaalisen median kanavissa.

Kampanjassa ovat Tieteentekijöiden kanssa Opetusalan ammattijärjestö OAJ, Professoriliitto, Sivistystyönantajat, Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry, Säätiöt ja rahastot, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta ja Tieteellisten seurain valtuuskunta.

#Tiedevaalit23