Hyvä peruskunto tuo jaksamista työhönkin

Ihmisen perustarpeita ovat ravinto, uni ja liikunta. Jos ruokaa ei saa, tulee nälkä, ja jos uni jää vähiin, tulee tarve mennä nukkumaan. Sen sijaan liikunnan vähenemisen seurauksena tulee harvoin sisäinen tunne, että juuri nyt tulisi lähteä liikkeelle. Liikunnan väheneminen päätetyössä, tai yksipuolistuminen fyysisessä työssä, tuntuu ennen pitkää kipuna jossain päin kehoa, jolloin liikettä tekee mieli kivun vuoksi pikemmin välttää kuin lisätä. Kivun syy ei ole koskaan parasetamolin tai ibuprofeenin puutostila elimistössä, paras kivun syyhyn vaikuttava lääke on liike. Liikunta lisää fyysistä hyvinvointia, vähentää kipuoireita ja auttaa jaksamaan työssä. Lisäksi liikunta tukee aivojen uudistumiskykyä, korjaa matala-asteista tulehdustilaa, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja hoitaa monia sairauksia. Silti, jos liikkuminen olisi aina pelkästään helppoa ja kivaa, kaikkihan sitä tekisivät!

Tule webinaariin kuulemaan, miten juuri sinä omassa työnkuvassasi voit hyödyntää fyysisen hyvinvoinnin apua. Kun peruskunto on hyvä, työ ei kuormita ja arkea jaksaa paremmin.

Kouluttaja: Maija Laurikkala-Dewes, Heltti

Työfysioterapeutti Maija Laurikkala-Dewes on liikkumisen puolestapuhuja, jonka missio on auttaa ihmisiä jaksamaan työssään paremmin. Kymmenen vuoden työura diplomi-insinöörinä ennen alanvaihtoa fysioterapeutiksi auttaa ymmärtämään erilaisten työtehtävien kuormitusta ja merkitystä kokonaiskuormitukseen. Työssä Maijalla on vahva psykofyysissosiaalinen lähestymistapa niin yksilötasolla kuin kokonaisen asiakasorganisaation tasollakin työskennellessään.