Syyskuun Acatiimissa pureudutaan yliopistojen rahoitukseen ja koulutuspolitiikan ajankohtaisiin kysymyksiin

 

Syyskuun Acatiimi ilmestyy tällä viikolla! Lehden teemana on ajankohtainen koulutus- ja tiedepolitiikka. Teemajutussa pureudutaan yliopistojen rahoitusmalliuudistukseen, jota opetus- ja kulttuuriministeriön asettama työryhmä parhaillaan valmistelee. Tuore tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala kirjoittaa kolumnissaan hallitusohjelmasta korkeakoulujen näkökulmasta ja Gallupissa kysytään yliopistosektorin ammattiliittojen puheenjohtajilta, millaisia odotuksia heillä on Orpon hallitusta kohtaan.  

Tuttuun tapaan lehdestä löytyy myös työelämään ja tutkimukseen liittyviä aiheita. Esseessään liikuntasosiologian apulaisprofessori Hannele Harjunen pohtii lihavuuden stigmaa ja avaa lihavuustutkimuksen muutosta. Oivallus-juttupaikalla Tieteentekijöiden erityisasiantuntija Nina Hahtela kertoo hyvän työpaikkakulttuurin rakentamisesta.  

Acatiimi on Tieteentekijöiden, Professoriliiton ja Yliopistojen Opetusalan liiton yhteinen jäsenlehti, joka ilmestyy painettuna viisi kertaa vuodessa. Lehden verkkosivuilla julkaistaan artikkeleita englanniksi, sekä jokaisen lehden pääkirjoitus suomen lisäksi ruotsiksi ja englanniksi. Lehden tuotannosta vastaa Otava Media. 

Muista pitää yhteystietosi ajan tasalla, jotta saat lehden oikeaan osoitteeseen. Katso tarkemmin kohdasta Jäsentietojen muutokset tai päivitä yhteystietosi E-asioinnissa. 

Mukavia lukuhetkiä!