Suunnitteletko vapaa-ajan matkaa kesälle? Tieteentekijöiden jäsenet ovat vakuutettuja vakuutusyhtiö Chubbissa

Suunnitteletko vapaa-ajan matkaa kesälle? Tiedätkö, millaisissa tilanteissa liiton matkavakuutus on turvanasi?  

Matkavakuutus tuo turvaa matkan aikana sattuvan tapaturman ja sairauden tai matkan peruuntumisen ja keskeytymisen varalle. Vakuutus korvaa myös matkatavaroille sattuvat vahingot.  

Vakuutus on voimassa vähintään yön yli kestävillä matkoilla, jotka ulottuvat yli 50 kilometrin etäisyydelle vakuutetun kodista, työ- tai opiskelupaikasta tai vapaa-ajan asunnosta. Matkavakuutus on voimassa myös silloin, kun yhdistät työmatkan ja vapaa-ajan matkan.  

Tutustu alta korvausesimerkkeihin.

Matkan peruuntuminen

Vakuutettu on varannut vapaa-ajan lomamatkan Kreikkaan. Vakuutettu on myös varannut junaliput kotipaikkakunnalta Helsinkiin ja yhden yön hotelliyöpymisen Helsingissä. Pari päivää ennen matkaa vakuutettu sairastuu akuuttiin ylähengitystieinfektioon.

Vakuutettu soittaa lääkärille, joka määrää hänelle sairausloman. Vakuutettu peruu myös lentomatkan ja junaliput, koska hänen ei ole mahdollista matkustaa sairauden vuoksi. Vakuutettu tekee sähköisen vahinkoilmoituksen netin kautta ja liittää tarvittavat asiakirjat.

Vakuutettu vastaanottaa korvauspäätöksen, jossa korvataan lennon, hotelliyön ja junamatkan kustannukset. Huomaathan, että lentoyhtiön hyvittämiä veroja ei korvata.

Matkasairaus

Vakuutettu on vapaa-ajan matkalla Espanjassa. Vakuutettu alkaa voimaan huonosti kesken matkan, hänelle nousee kuume ja hänellä ilmenee myös vatsaoireita. Vakuutettu soittaa matkahätäpalveluun SOS International ja ilmoittaa, että hänellä on matkavakuutus Tieteentekijöiden kautta. SOS International ohjaa vakuutettua hoitolaitokseen.

Vakuutettu käy lääkärin vastaanotolla ja lääkäri kirjoittaa hänelle lääkereseptin. SOS International on antanut hoitolaitokselle maksusitoumuksen, joten vakuutetulle ei aiheudu kustannuksia lääkärikäynnistä. Vakuutettu toipuu ja matkustaa kotiin lomamatkan päätteeksi. Vakuutettu hakee jälkikäteen korvausta lääkekuluista lääkkeistä, jotka hän kävi hakemassa apteekista, jotka korvataan hänelle vakuutuksesta.

Matkatavarakorvaus

Vakuutettu on ollut vapaa-ajan matkalla Tallinnassa. Vakuutettu on ollut ottamassa kuvia, kun ohikulkija on vahingossa töytäissyt häntä ja puhelin on tippunut maahan. Puhelin ei käynnisty tämän jälkeen, vakuutettu matkustaa takaisin Suomeen ja käy puhelinliikkeessä missä käy ilmi, että puhelinta ei ole mahdollista korjata. Vakuutettu tekee sähköisen vahinkoilmoituksen netin kautta ja ilmoittaa Chubbille, että puhelin on ostettu 6 kuukautta sitten. Vakuutetulle korvataan puhelimen ostohinta ilman vähennyksiä, koska puhelin oli alle vuoden vanha.

Yllä olevissa vahinkolajeissa (matkasairaus, matkatavarat ja matkan peruuntuminen) ei ole omavastuuta.

Lisätietoa vakuutuksista sekä täydelliset vakuutusehdot löydät Chubbin verkkosivuilta.