Maija Mattila Tieteentekijöiden erityisasiantuntijaksi

Yhteiskuntatieteiden tohtori Maija Mattila on aloittanut Tieteentekijöiden erityisasiantuntijana lokakuun lopussa. Hän toimii Miia Ijäs-Idrobon vanhempainvapaan sijaisena maaliskuun 2023 loppuun.

Maija tuli Tieteentekijöihin Kalevi Sorsa -säätiön hankevastaavan tehtävistä. Hän on työskennellyt myös väitöskirjatutkijana Tampereen yliopistossa, kansanedustajan avustajana ja ylioppilaskunnan koulutuspoliittisena sihteerinä.

Maijalla on vahva pohja myös tieteentekemisen edunvalvonnan kysymyksissä. Hän on ollut luottamusmies, Tampereen yliopiston tieteentekijät Tatte ry:n puheenjohtaja, Tieteentekijöiden liiton hallituksen varajäsen sekä Tampereen yliopiston kollegion ja hallituksen jäsen.

”Pidän erittäin tärkeänä vapaan tieteen toimintaedellytysten parantamista. Ilman tieteentekijöitä maassamme ei olisi korkealaatuista akateemista tutkimusta ja koulutusta luomassa henkistä ja materiaalista edistystä”, hän toteaa.

Maija osallistuu korkeakoulu- ja tiedepolitiikan edunvalvontaan valtakunnallisella tasolla, Akava-yhteisössä ja jäsenistön tukena.  Lisäksi työtehtäviin kuuluu jäsenneuvonta apurahansaajien ja kansainvälisten jäsenten erityiskysymyksissä, palkkaneuvonta sekä kansainvälinen toiminta. Hänet tavoittaa sähköpostitse osoitteesta maija.mattila(at)tieteentekijat.fi ja puhelimitse numerosta 0207 589 618.

Tervetuloa joukkoomme!

Kuva Milla Talassalo