Kuntasektorilla lakkovaroituksia

Kunta-alan palkansaajien pääneuvottelujärjestöt JUKO ja JAU (JHL ja Jyty) ovat jättäneet 7.3. Jyväskylän ja Rovaniemen kaupunkeja koskevan lakkovaroituksen Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:lle ja valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalalle. Toisen lakkovaroituksen järjestöt antoivat 11.3. Tampereen ja Kuopion kaupunkeja koskien.

Jyväskylän ja Rovaniemen kaksi päivää kestävän lakon on määrä alkaa 23. maaliskuuta. Lakko päättyisi 24. maaliskuuta.

Kaksipäiväisen lakon Tampereella ja Kuopiossa on määrä alkaa tiistaina 29. maaliskuuta ja päättyä keskiviikkona 30. maaliskuuta klo 23.59.

Lakon ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle, terveydelle tai omaisuudelle.

Jo aiemmin JUKO, JHL ja Jyty ovat ilmoittaneet koko kunta-alaa koskevasta seitsemän vuorokautta kestävästä 7. maaliskuuta alkaneesta ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta.

Lakkoihin ryhdytään, jos osapuolet eivät ole päässeet sopuun ennen tätä.

Kuntasektorilla työskentelevä tieteentekijä, saithan viestimme?

Lakkovaroitusta koskevien kuntien palveluksessa työskentelevät Tieteentekijöiden jäsenet ovat saaneet liitolta sähköpostiviestin, jossa on tarkempaa tietoa muun muassa lakkoon varautumisesta ja  lakkoavustuksesta. Jos työskentelet kuntasektorilla, etkä ole saanut viestiämme, päivitä ystävällisesti työpaikkatietosi e-asioinnissa tai liiton jäsenpalvelussa, jasenpalvelu@tieteentekijat.fi.

 

Lue JUKOn 7.3. tiedote: JUKO, JHL ja Jyty jättivät Jyväskylää ja Rovaniemeä koskevan lakkovaroituksen vauhdittamaan KT:n keskeyttämiä kunta-alan sopimusneuvotteluja

JUKOn 11.3. tiedote: JUKO, JHL ja Jyty jättivät Tamperetta ja Kuopiota koskevan lakkovaroituksen kunta-alan sopimusneuvotteluissa