Kesäkuun Acatiimissa aiheena Euroopan unionin korkeakoulupolitiikka

Vuoden 2024 kolmas Acatiimi-lehti on ilmestynyt 17. kesäkuuta. Lehden teemajutussa käsitellään Euroopan unionin korkeakoulupolitiikkaa ja perehdytään yliopistojen ja yliopistolaisten ammattiliittojen EU-vaikuttamiseen.  

Henkilöhaastattelussa opetus- ja kulttuuriministeriön korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osaston ylijohtaja Sirkku Linna pohtii korkeakoulu- ja tiedekentän strategista kehittämistä. Viime vuoden joulukuussa tehtävässä aloittanut Linna kertoo näkemyksiään esimerkiksi korkeakoulujen rahoitusmallien kehittämiseen ja tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan rahoitukseen. 

Lehdessä käsitellään myös korkeakoulujen hybridi- ja etätyöskentelyn toimivuutta. Oivallus-palstalla Taideyliopiston kirjaston johtaja Tommi Harju pohtii yliopistokirjastojen roolia digitalisoituvassa maailmassa. Kysy asiantuntijalta –juttupaikalla Helsingin yliopistossa pääluottamusmiehenä toimiva Tiina Niklander avaa luottamusmiesten roolia ja tehtäviä sekä neuvoo, milloin oman työpaikan luottamusmieheen kannattaa olla yhteydessä.  

Acatiimi on Tieteentekijöiden, Professoriliiton ja Yliopistojen Opetusalan liiton yhteinen jäsenlehti, joka ilmestyy painettuna viisi kertaa vuodessa. Lehden verkkosivuilla julkaistaan artikkeleita englanniksi, sekä jokaisen lehden pääkirjoitus suomen lisäksi ruotsiksi ja englanniksi. Lehden tuotannosta vastaa Otava Media.      

Muista pitää yhteystietosi ajan tasalla, jotta saat lehden oikeaan osoitteeseen. Katso tarkemmin kohdasta Jäsentietojen muutokset tai päivitä yhteystietosi E-asioinnissa.      

Kesäisiä lukuhetkiä!