Tieteentekijöiden toiminnanjohtaja Johanna Moisio Tutkimus- ja innovaationeuvoston pääsihteeriksi

Valtioneuvosto on nimennyt hallintotieteiden tohtori Johanna Moision pääsihteeriksi Valtioneuvoston kansliaan 1.3.2024 alkaen. Pääsihteeri johtaa tutkimus- ja innovaationeuvoston sihteeristön toimintaa. Tutkimus- ja innovaationeuvosto on pääministerin johdolla toimiva neuvoa-antava toimielin, jonka tehtävänä on tukea valtioneuvostoa pitkäjänteisen ja kokonaisvaltaisen tutkimus- ja innovaatiopolitiikan kehittämisessä.  

Hieman yli kuusi vuotta Tieteentekijöiden toiminnanjohtajana toiminut Johanna Moisio suuntaa uusiin haasteisiin. Hän aloittaa valtioneuvoston kansliassa Tutkimus- ja innovaationeuvoston pääsihteerinä maaliskuun alussa.  

– Työskentely Tieteentekijöiden toiminnanjohtajana on ollut todella antoisaa, ja siitä suuret kiitokset kuuluvat liiton luottamushenkilöille ja aktiiveille sekä tietysti asiantuntevalle ja osaavalle henkilöstölle. Olen ylpeä siitä, että Tieteentekijät on tällä hetkellä strategiansa mukaisesti tieteentekemisen pääedunvalvontajärjestö Suomessa. Olemme tehneet yhteisönä vuosien varrella paljon töitä tämän eteen, ja hyvä työ jatkuu varmasti siirtyessäni seuraaviin haasteisiin, Johanna Moisio summaa.  

Viimeisen kuuden vuoden aikana Tieteentekijöiden toimintaa on uudistettu ja kehitetty monella tavalla. Edunvalvonta- ja vaikuttamistoimintaa on vahvistettu, liiton brändi on uudistettu ja jäsenpalveluita on kehitetty jäsenten tarpeita kuunnellen koko tieteentekijöiden yhteisön voimin.  

– Koko yhteisön puolesta haluan kiittää Johannaa näistä vuosista ja toivottaa paljon onnea uuteen pestiin. Johanna on toiminut uudistavana voimana liitossa ja nostanut Tieteentekijöiden profiilia strategisella ja määrätietoisella työllä. On todella hienoa, että Tieteentekijöiden toimistolta voi ponnistaa myös valtakunnan johtaviin tiede- ja tutkimuspolitiikan tehtäviin. Voimme olla jatkossakin luottavaisin mielin siitä, että suomalaisen tutkimus- ja innovaatiopolitiikan kehittäminen on hyvissä ja osaavissa käsissä, liiton puheenjohtaja Tero Karjalainen toteaa.  

Uuden toiminnanjohtajan rekrytointi Tieteentekijöille käynnistetään maaliskuussa. Määräaikaisena toiminnanjohtajana toimii TtT Nina Hahtela, kunnes uusi toiminnanjohtaja on valittu ja pääsee aloittamaan työnsä.  

Paljon onnea hienosta uudesta tehtävästä ja onnea uuteen, Johanna!  

Lisätietoja:  

Puheenjohtaja Tero Karjalainen 

etunimi.sukunimi(a)tieteentekijat.fi