Yrittäjien jäsenedut

Yhä useampi tieteentekijä on kiinnostunut yritystoiminnasta. Tieteentekijät pysyy jäsentensä mukana myös yrittäjän arjessa.

Osana Akavalaiset yrittäjät (AKY) -yhteistyötä tarjoamme yritystoimintaa sivu- tai päätoimisesti harjoittaville jäsenillemme erilaisia jäsenetuja sekä järjestämme koulutuksia.

Ajankohtaiset jäsenetumme yrittäjille

Voit tutustua Akavalaisten yrittäjien toimintaan lisää AKY:n verkkosivuilta.

Tutustu myös kaupunkien paikallisiin tietopaketteihin ja palveluihin yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville, esim.

Helsinki: NewCo Helsingin startup-palvelut    

Oulu: BusinessOulu   

Tampere: BusinessTampere   

Turku: Turku Business Region   

Valmennusta aloittaville yrittäjille

Tieteentekijöiden omavalmennus-jäsenetu on käytettävissä myös aluillaan olevan yritystoiminnan tukena. Katso lisää Koulutukset ja omavalmennus -sivulta!

 

 

 

 

Löydät kaikki AKY:n tapahtumat ja koulutukset täältä!

Kuuntele Universumin asialla -podcastimme 5. jakso, jossa kokemuksia akateemisesta yrittäjyydestä ja työskentelystä yrityssektorilla!

Suomen Yrittäjien palvelupaketti edullisesti

Akavalaisten yrittäjien ja Suomen Yrittäjien yhteistyön myötä Tieteentekijöiden yrittäjäjäsenet voivat hankkia itselleen Suomen Yrittäjien laajan palvelupaketin 95 eurolla / vuosi. Palvelupaketti avaa pääsyn Suomen Yrittäjien jäsenetuihin, mutta ei sisällä jäsenyyttä sen paikallisyhdistyksissä. Voit hankkia palvelupaketin suoraan Suomen Yrittäjien kotisivuilta.

Suomen Yrittäjien laaja palvelupaketti sisältää mm. seuraavat edut ja palvelut:

Alennusta UKKO.fi:n palvelumaksuista

Jos teet laskutettavaa työtä, mutta et halua perustaa sitä varten omaa yritystä, on yksi mahdollisuus käyttää laskutuspalveluita.

Tieteentekijäiden jäsenet saavat UKKO Kevytyrittäjyyspalvelun käyttöönsä 20 %:n alennuksella. Jäsenhinta on 4 % laskutuksen arvonlisäverottomasta loppusummasta (normaalihinta 5 %).

Lisäksi saat UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelun kuukausimaksusta 10 % alennuksen, hinnasto alkaen 0 €/kk. UKKO Toiminimiyrittäjyys on tarkoitettu toiminimiyrittäjille, jotka voivat palvelun avulla automatisoida kirjanpitonsa ja säästää näin tilitoimistokuluissa. Palvelun kautta voit myös perustaa ilmaiseksi toiminimen, jos sinulla ei sellaista vielä ole.

Alennukset saa ilmoittamalla UKKO.fi:n asiakaspalveluun olevansa AKYn jäsenjärjestön eli Tieteentekijöiden jäsen. Lisätietoa verkkosivuilta:

UKKO Kevytyrittäjyys ja palvelun käyttöönotto.

UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelu.

Huomioithan, että työttömyysturvan kannalta laskutuspalveluiden käyttäjät katsotaan yrittäjiksi, usein sivutoimisiksi, millä voi olla vaikutusta työttömyysturvaan.

Alennusta OP Kevytyrittäjä -palvelusta

Tieteentekijöiden jäsenet saavat AKY:n kautta 20 % alennuksen myös OP Kevytyrittäjä -palvelusta. Palvelu hoitaa paperityöt, veroilmoitukset ja maksut puolestasi, jolloin voit itse keskittyä yritystoimintaasi. Saat Y-tunnuksen OP Kevytyrittäjä -palvelun välityksellä eli sinusta tulee ihan oikea yrittäjä, joskin toiminnan ollessa pienimuotoista yrittäjyytesi voidaan katsoa sivutoimiseksi.

Fondian VirtuaaliLakimies maksutta

VirtuaaliLakimies on lakipalveluyritys Fondian juristien laatima sähköinen lakitietopankki, tarjoaa juridista perustietoa päivittäisen liiketoiminnan hoitamisen tueksi. Palvelu sisältää yli 1700 suomen- ja englanninkielistä yrittäjille tärkeitä juridisia kysymyksiä käsittelevää artikkelia, yli 150 asiakirjamallia laatimisohjeineen sekä tarkistuslistoja. Palvelu myös ehdottaa lisätietoja kaipaaville hyödyllisiä linkkejä lakeihin ja muihin tietolähteisiin.

Tieteentekijöiden jäsenet saavat AKY:n kautta jäsenetuna maksuttoman pääsyn VirtuaaliLakimies –palveluun, jonka normaalihinta on 240 € vuodessa. Löydät alennuskoodin mobiilista jäsenkortista tai tarvittaessa ota yhteys kehittämisasiantuntija Ira Laitakari-Svärdiin!

Holvin yritystilipaketti puoleen hintaan 3 kk

Holvi on uudenlainen, täysin digitaalinen taloudenhallinnan palvelu, joka kokoaa yhteen pakettiin kaiken, mitä pienyrittäjä tarvitsee. Palvelun ytimessä on täysin digitaalinen yritystili ja siihen liitetyt työkalut: maksukortti, laskutus, verkkokauppa ja kirjanpito.

Holvin yritystili tarjoaa kaikki perinteisen tilin maksuominaisuudet. Holvin mobiilisovelluksen avulla seuraat tilitapahtumia näppärästi puhelimestasi. Saat jokaisesta ostoksesta ilmoituksen ja voit napata kuvan kuitista puhelimellasi ja tallentaa kuitit suoraan kirjanpitoon. Luot, lähetät ja seuraat laskuja helposti, ja Holvin raportointinäkymän ja alv-laskurin avulla tiedät tarkalleen, miten yritykselläsi menee.

Akavalaisten yrittäjien (AKY) kautta Tieteentekijöiden jäsenet saavat Holvi Pro-paketin käyttöönsä kolmeksi kuukaudeksi puoleen hintaan. Löydät alennuskoodin mobiilista jäsenkortista.

Voit avata yrityksellesi Holvi-tilin muutamassa minuutissa täältä.

Alennusta Hooklen sosiaalisen median markkinointipalvelun palvelumaksusta

Bisnestä ilman verkko- ja somepresenssiä ei ole olemassa. Yrittäjän arki on kiireistä ja some-markkinoinnin resurssit usein rajalliset. Hooklen mobiilisovelluksella yrittäjä hoitaa bisneksensä sosiaaliseen mediaan alta aikayksikön. Hooklen perusversio on ilmainen mutta AKY:n ja Tieteentekijöiden jäsenet saavat Hookle Premiumin ensimmäisen 3 kuukautta ilmaiseksi vuositilauksen yhteydessä. Alennuskoodin voit lunastaa vaikka heti Hooklen asiakaspalvelusta contact@hookle.net ja saat kaikki Premium toiminteet käyttöön jo tänään!

Hookle automatisoi yrittäjän some-markkinoinnin, se on nopea asentaa ja helppo käyttää. Voit keskittyä oleelliseen.

Hooklella:

 • Julkaiset useampaan kanavaan kerralla (Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter ja Google My Business)
 • Suunnittelet ja ajastat viestit some-kalenteriin
 • Näet some-vaikutuksen yhdellä silmäyksellä
 • Jaat some-kanaviesi hallinnoinnin tarvittaessa tiimisi kanssa

Lataa Hookle tästä Android tai iPhone puhelimeesi.

eväitä yrittäjälle

Eväitä yrittäjälle -yrittäjyysopas

Opas on tarkoitettu antamaan eväitä ja innostusta yrittäjyyden polulla niin yrittäjyyttä harkitsevalle kuin jo yrittäjänä toimivalle.

Oppaan laatimisessa on hyödynnetty AKY – Akavalaiset yrittäjät ry:n jäsenliittojen omille jäsenilleen koostamia materiaaleja ja oppaita. Oppaan on tuottanut Akavalaiset yrittäjät AKY ry.

Tieteentekijöiden jäsenet: hae salasana oppaaseen mobiilijäsenkortista (Jäsenedut > Yrittäjien jäsenetukoodit). Voit tilata kortin itsellesi  e-asioinnista.

Valmiiksi kilpailutettu työterveyshuolto

Työterveyshuolto tukee niin yrittäjää kuin työntekijöitäkin ylläpitämään omaa terveyttään, jaksamistaan ja työkykyään.

 • Työnantajayrittäjän on järjestettävä ennaltaehkäisevä työterveyshuolto työsopimussuhteiselle työntekijälle. Lisäksi työnantaja voi järjestää yleislääkäritasoista, työterveyspainotteista sairaanhoitoa.
 • Yrittäjä voi hankkia työterveyshuollon palvelut myös itselleen. Yksinyrittäjä voi tehdä yrittäjän työterveyshuoltosopimuksen. Työnantajayrittäjä puolestaan voi liittyä yrityksen työterveyshuoltosopimukseen, joka sisältää työntekijöiden työterveyshuollon, tai hankkia työterveyshuollon yrittäjän työterveyshuoltosopimuksen kautta.

Osana Akavalaisia yrittäjiä (AKY) olemme kilpailuttaneet terveyshuollon palvelut jäseniämme varten. Tavoitteena on helpottaa jäsenyritysten työterveyshuoltopalveluiden hankintaa sekä varmistaa, että palveluilla on asianmukainen hinta-laatu -suhde.

Kilpailutuksen tuloksena olemme valinneet kolme palveluntarjoajaa, joiden kanssa on solmittu puitesopimus työterveyshuoltopalveluista jäsenyrityksille:

Terveystalo

 • Terveystalo on Suomen suurin työterveyspalveluiden tuottaja Suomen kattavimmilla digitaalisilla palveluilla ja aukioloajoilla. Saat suoran yhteyden lääkäriin keskimäärin 7 sekunnissa 24/7 vuoden jokaisena päivänä. Etäpalveluidemme lisäksi palvelemme myös kivijalassa noin 300 toimipaikassamme ympäri Suomen. Terveystalo on Suomalaisen Työn Liiton jäsen ja toiminnallemme on myönnetty Avainlippu-tunnus.
 • Olemme aidosti yrittäjän työterveyskumppani – pidämme sinut pelikunnossa: tuemme ja ennaltaehkäisemme työkykyriskejä, jotta voit työssä hyvin ja pysyt terveenä. Noin 90% akuuteista vaivoista voidaan hoitaa etänä ja kun asia vaatii hoitoa paikan päällä, koko valtakunnallinen verkostomme on käytettävissä.

Tarjouspyyntö työterveyspalveluista – Terveystalo

Täsmä Työterveys

Täsmä Työterveys poisti työterveyshuollosta mutkat, jotta yrittäjän työ olisi helpompaa

 • Lakisääteiset palvelut tuodaan yrityksiin ja etäsairaanhoito älypuhelimeen.
 • Sairaanhoidon ensikontakti on suoraan lääkäri.
 • Selkeä sopimus ja hinta kiinteä – ei yllätyksiä yrittäjälle.

Yli 300 kokemusvuotemme ansiosta tiedämme, mikä työterveydessä on olennaista – ja keskitymme juuri siihen. Sinulle tämä tarkoittaa omistautunutta ja kustannustehokasta palvelua, meidän ammattilaisillemme mielekkäitä työpäiviä.

www.tasma.fi/aky

Heltti

Heltti on vuonna 2013 perustettu työterveys- ja hyvinvointipalveluihin keskittynyt suomalainen yritys. Heltti auttaa sinua pitämään huolta itsestäsi, jotta voit yrittäjänä keskittyä olennaiseen – vain hyvinvoiva yrittäjä voi menestyä. Saat apua aina kun tarvitset, siellä missä olet, sillä jopa 75% terveysasioista hoituu etänä. Käytössäsi ovat ennaltaehkäisevät hyvinvointipalvelumme kuten vuosittainen digitaalinen terveystarkastus, sekä fyysiset sairaanhoidon palvelut Heltin toimipisteillä ja kattavassa kumppaniverkostossamme.Tutustu Akavalaisille yrittäjille räätälöityihin palvelupaketteihimme:

Yrittäjät

Kevytyrittäjät