Ammattikorkeakoulut saavat oman työehtosopimuksen

Sivistystyönantajat, Sivista ilmoitti 12.10. aloittavansa neuvottelut ammattikorkeakoulujen omasta työehtosopimuksesta Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n kanssa. Uuden sopimuksen on tarkoitus tulla voimaan 1.4.2024 alkaen.

Tieteentekijät pitää erittäin hyvänä, että ammattikorkeakoulujen työehtosopimusneuvottelut käynnistyvät.

– Oma työehtosopimus pystyy paremmin huomioimaan ammattikorkeakoulujen henkilöstön työn luonteen ja erityistarpeet. Erityisesti kasvava TKI-työ on muuttanut ammattikorkeakouluja työskentely-ympäristönä, eikä työehtosopimus ole pysynyt tässä muutoksessa mukana. Nykyinen tes ei esimerkiksi tunnista TKI-henkilöstöä lainkaan, vaan tämä kasvava henkilöstöryhmä on tesin näkökulmasta hallinto- ja tukipalveluhenkilöstöä, toteaa Tieteentekijöiden varapuheenjohtaja Sanni Tiitinen.

Tieteentekijät on YTN:n jäsenliitto, ja lisäksi liitto tekee tiivistä yhteistyötä työehtojen kehittämiseksi OAJ:n kanssa.

– Kasvava määrä liiton jäsenistöstä työskentelee ammattikorkeakouluissa, ja neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta ovat erittäin merkityksellinen mahdollisuus parantaa tämän jäsenjoukkomme edunvalvontaa, Tiitinen sanoo tyytyväisenä.

– Olemme vahvistaneet ammattikorkeakoulusektorin edunvalvontaa liitossa. Keväällä perustettiin jäsenlähtöisesti valtakunnallisen yhdistys, Suomen ammattikorkeakoulujen tieteentekijät, Samkot ry, Tiitinen jatkaa. Hän työskentelee itsekin ammattikorkeakoulussa ja toimii myös uuden yhdistyksen puheenjohtajana.

– Samkot tekee edunvalvontaa, jossa painotetaan sekä ammattikorkeakoulusektorilla työskentelevien tieteentekijöiden yleisiä että sektorille erityisiä TKI-työn ja tutkimusperustaisen opetuksen reunaehtoja. Järjestämme Tieteentekijöiden jäsenille myöhemmin syksyllä keskustelutilaisuuden, jossa voimme yhdessä pohtia toiveitamme ja tarpeitamme edunvalvonnalle, Tiitinen tiivistää.

Keskustelutilaisuuden aikataulu tarkentuu myöhemmin, seuraa viestintäkanaviamme!

Lisätietoja:

Sanni Tiitinen, varapuheenjohtaja, Tieteentekijät
ja puheenjohtaja, Samkot ry

Nina Hahtela, erityisasiantuntija, Tieteentekijät
0207 589 616

Molempien sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)tieteentekijat.fi.