Acatiimi-lehti uudistui

Ensimmäinen Acatiimi-lehti ilmestyi 25 vuotta sitten. Juhlavuoden kunniaksi Acatiimi on käynyt läpi konseptiuudistuksen, jonka lopputuloksena se tuntuu ja näyttää hieman erilaiselta.

Uudistuksen pohjaksi julkaisijaliitot, Tieteentekijät, Professoriliitto ja Yliopistojen opetusalan liitto YLL,  selvittivät kyselyllä lukijoiden toiveita viime keväänä. Palautteista tuli hyvää evästystä työhön, jossa liittojen kumppani oli perinteikäs mediatalo Otavamedia.

Lehden graafinen ilme on keventynyt ja uusi väripaletti raikastaa kokonaisuutta. Visuaalisesta keventymisestä huolimatta lehden ytimessä ovat edelleen kriittinen journalismi, edunvalvonnan väkevät teemat ja syväluotaavat artikkelit aroistakin aiheista. Niiden rinnalle on tuotu uusia juttutyyppejä, joissa kerrotaan myös onnistumisista ja tarjotaan inspiraatiota. Työhyvinvointiin liittyvillä aiheilla on suurempi sija. Paperi- ja painovalinnassa ovat painottuneet vastuullisuus ja hiilineutraalius.

Uudistuksessa on huomioitu sekin, että Acatiimin lukijoiden taustat ja tarpeet ovat yhä moninaisempia. Akateemiset urapolut voivat johtaa yliopiston ulkopuolelle, eikä suomen tai ruotsin kielen taito ole  itsestäänselvyys. Eri kansallisuudet ovat rikkaasti edustettuina liittojen jäsenissä.

Englanninkielistä sisältöä on nyt enemmän. Tämä näkyy jatkossa erityisesti lehden verkkoversiossa, joka uudistuu myös. Lehden pääkirjoitukset ilmestyvät edelleen suomeksi painetussa lehdessä, ruotsiksi ja englanniksi Acatiimin verkkosivuilla.

Lehti elää ajassa ja lukijoita kuunnellen. Voit lähettää palautetta, juttuideoita, ruusuja ja risuja Acatiimista osoitteella palaute@acatiimi.fi