Syyskuun Acatiimissa käsitellään yliopistojen taloutta ja tiloja   

Vuoden 2024 neljäs Acatiimi on ilmestynyt 20. syyskuuta. Lehden teemajutussa pureudutaan yliopistojen tiloihin ja tilavuokriin. Yliopistot koettavat hillitä kulujaan muokkaamalla tiloja ja luopumalla kiinteistöistä. Ongelmana ovat usein pitkät vuokrasopimukset, joista ei pääse eroon. Teemajutusta selviää, miten eri tavoin yliopistot ovat ratkoneet tilakysymyksiä.  

Henkilöhaastattelussa Suomalaisen Tiedeakatemian hallituksen puheenjohtaja Tuula Linna pohtii totuuden jälkeistä aikaa ja tieteen ja tutkitun tiedon roolia nykymaailmassa. Hän iloitsee kestävän kehityksen jalansijasta tutkimuksessa. Tieteen kuuluu totuudelliseen tietoon pyrkimisen rinnalla puolustaa elämää. Samalla moni tieteen tekemisen edellytyksiä nakertava ilmiö herättää hänessä huolta.  

Lehdessä käsitellään myös yliopistojen työehtoja. Esseessään Jyväskylän yliopiston emeritusprofessori Jussi Välimaa kertaa, miten yliopistoissa on päädytty kokonaistyöaikaan. Kysy asiantuntijalta –palstalla JUKOn neuvottelupäällikkö Katja Aho kertoo, miten ja missä tilanteissa työntekijä voi turvautua työehtosopimuksen mukaiseen erimielisyysmenettelyyn.

Acatiimi on Tieteentekijöiden, Professoriliiton ja Yliopistojen Opetusalan liiton yhteinen jäsenlehti, joka ilmestyy painettuna viisi kertaa vuodessa. Lehden verkkosivuilla julkaistaan artikkeleita englanniksi, sekä jokaisen lehden pääkirjoitus suomen lisäksi ruotsiksi ja englanniksi. Lehden tuotannosta vastaa Otava Media.     

Muista pitää yhteystietosi ajan tasalla, jotta saat lehden oikeaan osoitteeseen. Katso tarkemmin kohdasta Jäsentietojen muutokset tai päivitä yhteystietosi E-asioinnissa.     

Kiintoisia lukuhetkiä!