Jytten suuri ilmasto- tai ympäristöteko- somehaaste!

Jytte haluaa haastaa jäsenistönsä tekemään pieniä tai isompia ilmasto- ja/tai ympäristötekoja lokakuussa 2022. Haasta siis myös itsesi ilmasto- tai ympäristötekoon!

Haasteen ideana on tehdä jotain sellaista, mitä et tällä hetkellä tavallisessa arjessasi tee – siis kokeilla jotain uutta. Mitä jos pitäisit lihaton lounas -viikon tai kokeilisit viikon verran vegaanista ruokaa? Entä jos kulkisit viikon verran töihin pyörällä tai julkisella liikenteellä henkilöautoilun sijaan? Korjaisit rikki menneen vaatteesi taas käyttökelpoiseksi? Ostaisit jotain käytettynä tahi valitsisit kaapista jo löytyvän vaatteen uuden ostamisen sijaan? Mitä jos kävisit viidellä roskien keruu -kävelylenkillä? Tai jos sähkösopimusasiat ovat ajankohtaisia, kenties jopa vaihtaisit fossiilisen sähkösopimuksen uusiutuvaan, esimerkiksi tuuli-, aurinko- tai vesivoimalla tuotettuun sähköön? Kenties käyt lähimetsässä sienestämässä ja teet niistä hyvää kasvisruokaa?

Mieti oma nykyarjestasi poikkeava ilmasto- tai ympäristötekosi ja toteuta se! Ainoa rajoite on seuraava: Älä ryhdy ekoterrorismitekoihin, tässä haasteessa emme kannusta vahingontekoon. Haaste alkaa 1.10.2022 ja toteuttamisaikaa on maanantaihin 31.10.2022 asti.

Kun ilmasto- tai ympäristötekosi on toteutettu, voit osallistua

  • laittamalla itse ilmastotekoosi liittyvä kuvauksen ja ottamasi kuvan (ei ole pakko sisältää ihmisiä) omalle Instagram-tilillesi ja tägäämällä siihen Jytten (@jytte.ry), jolloin julkaisusi jaetaan myös Jytten ihkauudelle Instagramtilille.

TAI

  • kirjoittamalla ilmastoteostasi 1-2 virkkeen lyhyen kuvauksen, ja lähettämällä sen sekä ilmastotekoon liittyvän itse ottamasi kuvan (ei ole pakko sisältää ihmisiä) sähköpostitse Jytten tiedottajalle Heidi Kososelle (heidi.s.kosonen(at)jyu.fi) viimeistään su 6.11.2022 mennessä. Otsikoi viestisi ”Jytten ilmastoteko” ja kerro viestissäsi, haluatko, että kuvasi julkaistaan anonyyminä vai nimellä. Huomaathan, että Heidi lisää kuvan ja ilmastoteon kuvauksen Jytten Instagram-tilille eli osallistumalla annat luvan julkaisemiseen.

Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan palkinnoksi 3 kappaletta 100 euron lahjakorttia. Lahjakortin saajat saavat itse valita, ottavatko hierontalahjakortin vai lahjakortin Lippu.fi-palveluun. Huomaa, että teon toteuttamiseen voit osallistua yksin, kaverin kanssa tai isommalla porukalla, mutta palkintojen arvontaan voivat osallistua vain jytten jäsenet.

Jyttelle ilmoitettujen ilmasto- tai ympäristötekojen tietoja käsittelee Jytten hallitus. Anonymisoitu kooste jytteläisten toteuttamista ilmasto- tai ympäristöteoista julkaistaan myöhemmin Jytten blogissa.