Hallituksen tervehdys

Jytten hallituksen tervehdyksessä kerrotaan Jytteä ja liittoa kohdanneista muutoksista.

Kuten myös pian julkaistavan kevättiedotteen kannesta voit huomata, Tieteentekijöiden liittoa sekä Jytteä ovat kohdanneet lukuisat muutokset. Tieteentekijöiden liitto julkaisi syksyllä 2019 uuden visuaalisen ilmeensä, joka kulminoituu kevään 2020 aikana julkaistaviin uusiin verkkosivuihin. Samalla myös Jytten logo uudistui, ja uusia verkkosivuja päivitetään paraikaa Tieteentekijöiden verkkosivujen alle. Verkkosivujen odotetaan näkevän päivänvalon huhti-toukokuussa 2020.

Verkkosivujen siirtäminen palvelimelta toiselle vaikuttaa muun muassa tiedottamiseen. Viestit kulkevat, mutta niiden ulkoasu saattaa muuttua, ja testivaiheessa saattaa ilmetä pieniä mutkia. Pyydämmekin kärsivällisyyttäsi; ongelmatapauksissa voit aina ottaa yhteyttä tiedottaja Heidi Kososeen, jonka yhteystiedot löydät esimerkiksi täältä. Verkkosivuja rakentaessamme kartoitamme myös lopullista julkaisufoorumia kaksi kertaa vuodessa ilmestyvälle sähköiselle tiedotteellemme. Kuten jo syksyllä viestimme, paperitiedote väistyy ilmastosyistä sähköisen tiedottamisen rinnalta, ja tänä keväänä tämä tiedote lähetetään paperisena versiona enää vain sellaisille jäsenille, joiden sähköpostia ei löydy rekisteristämme. Tarkistathan siis rekisteritietosi Tieteentekijöiden e-asioinnissa!

Uuden logon ja verkkosivujen muutoksen lisäksi Jytte on syyskokouksessaan 2019 päättänyt nimensä muuttamisesta. Jyväskylän yliopiston tieteentekijöiden sijaan olemme tästedes Jyväskylän tieteentekijät ry. Nimi pyrkii paremmin heijastelemaan aikamme luonnetta, jossa tieteenteon paikat ja tieteentekijöiden affiliaatiot saattavat vaihtua tiuhaan ja jolloin seutukytkökset saattavat paikoin paljastua affiliaatiota tärkeämmäksi. Jytte toivottaa tervetulleeksi myös kaikki tieteentekijät Jyväskylän yliopiston ulkopuolelta!

Lopulta, COVID-19-pandemia pakottaa myös Jyväskylän tieteentekijät tarkastelemaan toimintaansa. Jytten kevätkokous järjestetään mahdollisuuksien mukaan sähköisesti. Tieteentekijöiden kevätliittokokous perutaan ja järjestetään sähköisesti. Myös Pariisin oopperan kummituksen näytös, jonne jaoimme lippuja aiemmin vuodesta, on Jyväskylän kaupunginteatterin toimesta peruttu. Tiedotamme teatterilippujen vastaanottajia, mikäli peruutukset vaativat joitain toimenpiteitä tai näytös päätetään siirtää myöhempään ajankohtaan. Suositamme myös kaikkia jäseniämme seuraamaan ajantasaisia ohjeistuksia koronavirukselta suojautumiseksi ja olemaan huomaavaisia kanssaihmisiä kohtaan: pesemään käsiään ja jäämään kotiin sairastapauksen koittaessa.

Jytten hallituksen jäsenet