Tieteentekijöiden ulosmarssi Tampereella, 6. helmikuuta 2024

Maanantaina 22. tammikuuta Tieteentekijöiden liitto  (FUURT) julkisti, että liitymme ammattiyhdistysliitto Akavan järjestämään poliittiseen mielenilmaukseen vastalauseena hallituksen pyrkimyksille heikentää työlainsäädäntöä Suomessa. Ulosmarssit järjestetään 6. helmikuuta kello 14-16 pääasiassa Tampereella, Turussa ja pääkaupunkiseudulla.

Tieteentekijöiden liitto kehottaa Helsingin, Turun ja Tampereen yliopistoissa työskenteleviä jäseniään osallistumaan ulosmarssille. Myös ammattikorkeakouluissa, yrityksissä ja järjestöissä työskentelevät Tieteenteijöiden liiton jäsenet voivat osallistua Helsingin, Turun ja Tampereen ulosmarssille yhdessä muiden Akavan jäsenjärjestöjen jäsenten kanssa (virkasuhteessa työskentelevät Tieteentekijöiden jäsenet eivät saa osallistu ulosmarssille). Lisätietoa, mukaan lukien vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin, löytyy täältä: https://tieteentekijat.fi/akavan-ulosmarssi-6-2-2024/.

Ulosmarssipäivänä kannustamme Tampereen yliopistossa työskenteleviä Tatten jäseniä sekä muiden Tampereella toimivien Tieteentekijöiden liiton jäsenyhdistysten ja muiden ulosmarssiin osallistuvien Akavan jäsenyhdistysten jäseniä, liittymään yhteen ja marssimaan ulos keskustan kampukselta kello 14.00. Marssin reittiä ja muita yksityiskohtia suunnitellaan vielä, mutta tiedossa on, että marssin jälkeen Akavan järjestää tapahtuman Tavara-asemalla (Ratapihankatu 33, 33100 Tampere), jossa klo 15.30 alkava ohjelma sisältää mm. puheita, virvokkeita  ja suorana lähetyksenä Helsingistä lähetettävän paneelikeskustelun. Lisätietoja tulee lähempänä tapahtumaa, mutta koska Tavara-asemalla on rajoitetusti paikkoja, halukkaiden kannattaa ilmoittautua jo nyt: https://www.lyyti.fi/reg/Paremman_tyoelaman_puolesta_Tampereella.

Akava on koko syksyn pyrkinyt neuvottelemaan ja esittänyt rakentavia ratkaisuja, mutta hallitus ei ole kuunnellut. Hallituksen kaavailemat uudistukset heikentäisivät työntekijöiden asemaa työehtosopimusneuvotteluissa, heikentäisivät työehtoja, rajoittaisivat lakon perusoikeutta, leikkaisivat työttömyys- ja muuta sosiaaliturvaa sekä vaikeuttaisivat maahanmuuttajien elämää Suomessa. Kaikki nämä asiat vaikuttavat suoraan Tatten jäseniin, ja kuten Tieteentekijöiden liiton  tiedotteessa todetaan ”Tieteentekijöiden näkökulmasta hallituksen suunnittelemat työelämäheikennykset voivat lisätä epävarmuutta tieteentekijöiden työurilla entisestään”. Tatten viime syyskokouksessa hyväksytyn vuoden 2024 toimintasuunnitelman mukaisesti Tatte osallistuu ulosmarssille puolustaakseen jäsentemme oikeuksia ja etuja.  Toivomme, että mahdollisimman moni Tatten jäsen osallistuu.