Fenix Collegium -palkinto 2021 Teijo Rädylle

Tatten Fenix Collegium -palkinto jaettiin tänä vuonna etäyhteyksin järjestetyn kevätvuosikokouksen yhteydessä 22.4.2021. Joka toinen vuosi jaettava palkinto perustettiin vuonna 2011, ja sen tarkoituksena on antaa tunnustusta Tampereen yliopiston tieteentekijöille, jotka ovat oman työyhteisönsä tukipilareita.

Palkinnon peruste ei ole ansioituminen tieteentekemisessä tai opetustehtävissä, vaan yksinkertaisesti hyvä työtoveruus; hyvän hengen ylläpitäminen omassa työyhteisössä, työtovereille annettu vertaistuki tai luottamus, käytännön arkinen yhteistyö ja solidaarisuus. Nämä piirteet ovat nousseet arvoonsa erityisesti pandemian kontekstissa.

Palkinto on aiempina vuosina myönnetty nuorille tutkijoille ja kokeneemmille lehtoreille ja professoreille. Kiitämme kaikkia ehdotuksia lähettäneitä lämpimästi. Tänä vuonna palkinto myönnettiin koulutusasiantuntija Teijo Rädylle. Työlleen omistautunut moniosaaja on työskennellyt pitkälti taustajoukoissa, oikoen ja ratkoen lukuisia kollegoiden kohtaamia tietojärjestelmähaasteita. Teijon rauhallinen ja toivoa ylläpitävä tapa neuvoa muita on innoittanut myös hänen kollegoitaan auttamaan toinen toisiaan.

Teijon työtovereiden mukaan Teijo on käytännön arkisessa yhteistyössä luonut ilmapiirin, jossa avoin ja rento vuorovaikutus, vertaistuki ja solidaarisuus pandemian aiheuttamien vaikeuksien keskellä ovat auttaneet jaksamaan työssä. Koronavuonna Teijo on rauhallisesti opastanut etäyhteyksien välityksellä satoja opettajia tietojärjestelmien saloihin ja on ollut aina valmiina neuvomaan henkilökohtaisesti antaen toivoa siitä, että suosta voi selvitä eikä asioita tarvitse hoitaa yksin.

Haluamme myös jakaa kunniamaininnan prof. Arto Laitiselle hänen työyhteisölleen osoittamastaan kollegiaalisuudesta.

TATTE ja palkintotoimikunta haluaa tunnustaa Teijon työn myöntämällä hänelle Fenix Collegium -palkinnon. Palkintona on tuhat euroa, jotka Teijo voi käyttää vapaasti haluamallaan tavalla yliopistoyhteisön työhyvinvointia edistävään toimintaan. Lisäksi palkintoon kuuluu taiteilija Mikko Tapion suunnittelema kiertävä palkinto.

Lämpimät onnittelut!

 

Kuvataitelija Mikko Tapion suunnittelema Fenix Collegium -palkinto.