”Joukossa on voimaa edelleen” – työsuunnitelmaohjeista uusi päätös 6.5.2020

Kuva: Laura Vanzo Lähde: Visit Tampere

Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls on täydentänyt yliopiston työsuunnitelmaohjetta 6.5.2020.

Yliopiston intranetin uutisessa todetaan, että ”Päätöksen mukaan työsuunnitelman valmistelussa lukuvuodelle 2020-2021 huomioidaan, että erilaisista aiemmista käytännöistä johtuen sekä yliopisto-opettajan että yliopistonlehtorin tehtävä voi olla tällä hetkellä tutkimus- tai opetuspainotteinen. Opetusmäärässä huomioidaan yliopistoyhteisölliset vastuut ja merkittävät vastuut tutkimuksessa ja yhteiskunnallisessa vuorovaikuttamisessa.”

”Keskeisin muutos on, ettei kaikkia yliopistonlehtoreita ja yliopisto-opettajia tulkita opetuspainotteiseksi tehtäväksi,” pääluotto Sinikka Torkkola summaa. ”Kiitos kaikille kamppailuun osallistuneille, joukossa on voimaa edelleen!” Torkkola iloitsee.

Työsuunnitelmaohjeen kehittämiseksi laaditaan kartoitus tiedekuntien käytännöistä ja kerätään henkilöstöltä palautetta ohjeen soveltamisesta. Työsuunnitelmaohjetta vuodelle 2020-2021 valmistelevaa työryhmää täydennetään. Työryhmään kutsutaan jäseneksi pääluotto Sinikka Torkkola.

Olemme TATTE:ssa tyytyväisiä kehityssuunnasta, mutta samaan aikaan pidämme tärkeänä, että keskustelu ja vaikuttamistyö esimerkiksi työsuunnitelmiin kirjattavien opetus- ja ohjaustuntien osalta jatkuvat aktiivisina.

Rehtorin täydentävän päätöksen ja muut Tampereen yliopiston johdon päätökset voit lukea täältä.

Tampereen yliopiston intran uutisen päätöksestä löydät täältä.