TATTE:n julkilausuma Palestiina-solidaarisuusleirin tukemisesta Tampereen yliopistossa

 

Viime viikkoina opiskelijat ympäri maailmaa ovat korottaneet ääntään vaatien Gazan palestiinalaisiin kohdistuvan väkivallan lopettamista sekä vaatineet yliopistoja ymmärtämään ja lopettamaan osallisuutensa kansanmurhaan ja miehitykseen Palestiinassa. Täällä Tampereella opiskelijat ovat pystyttäneet Palestiina-solidaarisuusleirin keskustakampuksella Päätalon edustalle. 

Vastauksena palestiinalaisten akateemikkojen ja ammattiliittojen viime syksynä esittämiin kehotuksiin TATTE on vaatinut tulitaukoa ja Palestiinan miehityksen ja apartheidin lopettamista, ja olemme tyytyväisiä opiskelijoiden aktiiviseen toimintaan hetkellä, jolloin niin paljon on vaakalaudalla. 

Tällainen aktivismi on tärkeä osa yliopistoelämää, joka ansaitsee suojelua ja tukea. Kiitämme opiskelijoita siitä, että he ovat edelläkävijöitä, jotka painostavat yliopistoyhteisöä kantamaan vastuunsa ja toimivat kriittisinä ääninä, joita meidän tutkijoina ja opettajina tulisi tukea työssään. Kehotamme jäseniämme ja koko yliopistoyhteisöä vierailemaan leirillä, oppimaan opiskelijoiden toiminnasta ja etsimään keinoja vastata heidän vaatimuksiinsa ja solidaarisuuden esimerkkiin. Lisää tietoa leiristä, ajankohtaisista lahjoitustarpeista jne. saat myös heidän Instagram-tililtään @tuni_leikkauksiavastaan.