Turun yliopiston Tieteentekijät – TYT


Ajankohtaista:

  • [8.12.2022] Kannanotto: TYT kannustaa muutosneuvotteluiden keskellä pitkäjänteisyyteen
  • [5.12.2022] Kutsu: sääntömääräinen syyskokous järjestetään 13.12.2022 klo 16:15 Signumin kellarikerroksen aulassa. Esityslista on lähetetty jäsenille sähköpostitse liiton jäsenrekisterin kautta. Tervetuloa!
  • Turun yliopiston tieteentekijät seuraa tiiviisti Turun yliopiston muutosneuvotteluja. Tällä hetkellä neuvottelut ovat alkuvaiheessa, ja neuvottelujen etenemisestä tiedotetaan henkilöstölle useiden kanavien kautta. Jos tilanne askarruttaa, olethan matalalla kynnyksellä yhteydessä luottamusmiehiin.

Yli 50-vuotias yhdistyksemme on noin 900 jäsenineen Turun yliopiston suurin henkilöstöyhdistys ja valtakunnallisen Tieteentekijöiden liiton toiseksi suurin jäsenjärjestö. Tieteentekijöiden kautta kuulumme myös akateemisesti koulutettujen palkansaajien keskusjärjestöön (AKAVA).

Liittymisasioista ja paikallisesta edunvalvonnasta vastaavat paikallisyhdistyksemme aktiivit. Työttömyyskassaan ja valtakunnallisiin jäsenetuihin liittyvissä asioissa tietoja voi kysyä liiton toimistosta Helsingistä, jasenpalvelut(at)tieteentekijat.fi.

Turun yliopiston Tieteentekijät ry. pyrkii toiminnallaan ajamaan kaikkien jäsentensä yhteisiä etuja ja varmistamaan, että Turun yliopisto säilyy monialaisena ja korkeatasoisena sivistysyliopistona!

Teemme töitä, jotta jäsenistöllä on turvalliset palvelussuhteet sekä koulutustaan ja tehtäviensä vaativuutta vastaava palkka.

  • Liiton jäsenillä on työpaikoillaan korkea ammatillinen arvostus ja sitä vastaava palkkataso sekä hyvät mahdollisuudet uralla etenemiseen.
  • Akateemisen loppututkinnon suorittaneen palkkaus on yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa kilpailukykyinen muiden sektoreiden palkkojen kanssa.
  • Jäsenistön palkkaus määräytyy pätevyyden, tehtävien vaativuuden sekä osaamisesta palkitsemisen perusteella.
  • Valtaosa liiton jäsenistöstä työskentelee pysyvissä tai vähintään viiden vuoden mittaisissa palvelussuhteissa.
  • Apurahatutkijat voivat edullisin kustannuksin parantaa sosiaaliturvaansa yhteiskunnan ja apurahan myöntäjän tuella.

 

 

TYT - Ajankohtaista

Ajankohtaista Tieteentekijöillä

Tapahtumat