Miksi kannattaa kuulua ITTEen ja Tieteentekijöiden liittoon?

Tieteentekijöiden liitto hoitaa asiantuntevasti yliopistojen ja Suomen Akatemian  opettaja- ja tutkijakunnan, kirjastohenkilökunnan sekä yliopistojen muun akateemisen henkilökunnan edunvalvontaa.

Tieteentekijöiden liitto on osallisena valtakunnallisissa virkaehtosopimuksissa ja paikallisissa palkkaratkaisuissa. Liiton luottamusmiehet valvovat sopimusten noudattamista. Yliopistojen ulkopuolisilla ammattijärjestöillä ei ole vastaavaa mahdollisuutta hoitaa yliopistoalalla toimivien palkkausasioita ja muita etuja. Lisää hyviä perusteita Tieteentekijöiden liiton sivuilta.

Jäsenyyden hakeminen

ITTEn jäseneksi liitytään täyttämällä Tieteentekijöiden liiton jäsenhakemus sivulta Jäseneksi liittyminen.

Valitse kohdassa Tieteentekijöiden liiton jäsenyhdistys: Itä-Suomen Tieteentekijät ITTE ry

Jäsenmaksu

Jäsenmaksu on kätevintä maksaa valtakirjaperinnän avulla.

Valtakirjalomake löytyy Tieteentekijöiden liiton sivulta kohdasta MATERIAALI – Lomakkeet – Valtakirjalomake. Tulosta lomake, täytä siihen jäsenyhdistykseksi Itä-Suomen Tieteentekijät ITTE ry ja yhdistysnumeroksi: 005 ja jäsenmaksuksi 1%. Sitten toimita täytetty lomake työnantajasi palkanlaskentaan (Itä-Suomen yliopistossa Certiaan).

Jos työskentelet henkilökohtaisella apurahalla tai et ole työelämässä, niin maksat jäsenmaksusi itse Tieteentekijöiden liiton lähettämillä pankkisiirroilla.

Apurahatutkijoiden, työttömien, äitiys-, isyys, – ja vanhempainlomalla olevien, hoitovapaalla olevien, ase- tai siviilipalvelusta suorittavien, vuorotteluvapaalla olevien tai muusta syystä palkattomalla virkavapaalla olevien jäsenmaksu on 8€ kuukaudessa

Jäsentiedotus

Jäsenyyshakemuksesi käsitellään ITTEn hallituksessa ja pääset mukaan ITTEn sähköpostilistalle, jonka kautta tiedotamme ITTEn tapahtumista ja kuulumisista.

Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, niin tiedota siitä ITTEn jäsensihteerille. Voit ottaa myös yhteyttä suoraan muihin hallituksen jäseniin ITTEen liittyvissä asioissa.

Työttömyysvakuutus

Tieteentekijöiden liiton jäsenet on vakuutettu työttömyyden varalta Opettajien työttömyyskassassa.