Action Day -marssi ja opiskelijoiden valtauksen tukeminen

Tampereen yliopistossa, kuten yliopistoissa ympäri Suomen, opiskelijat ovat jo yli viikon ajan protestoineet hallituksen suunniteltuja leikkauksia, lukukausimaksujen korotuksia ja rasistista maahanmuuttopolitiikkaa vastaan yliopistojen valtauksilla. Nämä suunnitellut leikkaukset ja muutokset tulevat vaikuttamaan suoraan opiskelijoiden toimeentuloon ja opiskelurauhaan. Valtaajat järjestävät torstaina 5 lokakuuta klo 16.00 marssin hallituspolitiikkaa vastaan. Marssi alkaa Yliopiston Päätalolta ja päättyy Keskustorille.

TATTE uskoo, että opiskelurauha ja opiskelijoiden toimeentulon takaaminen ovat välttämättömiä edellytyksiä myös akateemisen työn tekemiselle ja vaatii yhdessä opiskelijoiden kanssa että nämä turvataan nykyisessä hallitusohjelmassa. Kutsumme kaikki TATTE:laiset mukaan marssimaan yhdessä opiskelijoiden, kollegoiden ja ystävien kanssa. Huomaathan, että pyydämme teitä mukaan marssille ainoastaan siinä tapauksessa, että voitte osallistua työaikanne ulkopuolella eikä se aiheuta häiriötä aikataulun mukaisille työtehtävillenne, kuten opetukselle.

Kutsun liitteenä on myös lisätietoa (suomeksi ja englanniksi) valtaajilta siitä, miten yliopiston henkilökunta voi tukea valtausta ja opiskelijoiden vaatimuksia. Kehotamme teitä tutustumaan tähän listaan ja tukemaan opiskelijoita. Lisätietoja valtauksesta saatte myös suoraan valtaajien instagram tililtä (@tuni_leikkauksiavastaan).

Nähdään torstaina!