INAn kevätseminaari ja kokous

Informaatioalan Akateemiset ry:n 16.5. verkossa pidettävän kevätkokouksen ja seminaarin aiheena on ”Miksi kuulua INA:an”.

Tilaisuus alkaa kello 15 historiantutkija Tapio Bergholmin puheenvuorolla vastakkainasettelujen ajan paluusta. Bergholm on pitkän linjan historioitsija, joka on ammattiyhdistystutkimuksen ykkösnimi Suomessa ja tunnettu mukaansatempaavana puhujana. Hän kirjoittaa parhaillaan Mauno Koiviston elämäkertaa, josta on ilmestynyt tähän mennessä kaksi osaa.

Toisen puheenvuoron pitää Tieteentekijöiden liiton va. toiminnanjohtaja Nina Hahtela, joka kertoo liiton jäsenyydestä sekä siitä, miten INA:n jäsenet erottuvat Tieteentekijöiden liiton yleisessä jäsenprofiilissa. Tämän jälkeen on varattu aikaa keskustelulle INA:n jäsenyyden merkityksestä sekä jäsenten yhdistyksen toimintaan kohdistuvista odotuksista ja toiveista.

Tilaisuus päättyy kevätkokoukseen, jossa käsitellään vuoden 2023 toimintakertomus ja tilinpäätös. Tilaisuus toteutetaan verkossa, mutta itse kevätkokoukseen voi osallistua myös paikan päällä Helsingissä.

INA:n suurimpia vahvuuksia yhdistyksenä on valtakunnallisuus. Johtokunnassa on jäseninä korkeakoulukirjastojen työntekijöitä eri puolilta Suomea, mikä mahdollistaa työolojen seuraamisen ja edunvalvonnan valtakunnallisesti osana Tieteentekijöiden liittoa. INA toimii kirjasto- ja informaatioalan ammattilaisten äänenä yliopistoissa, korkeakouluissa, tutkimuslaitoksissa ja muissa informaatioalan organisaatioissa, ja tätä ääntä tarvitaan tulevaisuudessakin.

Tervetuloa kuuntelemaan, keskustelemaan ja kokoustamaan!

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!