Miten tutkijanurista tehdään vetovoimaisia ja monipuolisia? Mitä nuoret tutkijat ajattelevat uranäkymistään ja tulevaisuudestaan? Millaiset valinnat voivat johtaa erilaisille tohtorinurille? Mitä yliopistoissa tehdään tutkijanurien hyväksi?
#1000Urapolkua #TohtorienUrapolut
Tuhansien urapolkujen tohtorit -verkkotapahtuman tallenne
Tallenne on katsottavissa syyskuun loppuun saakka.
Ohjelma
TUHANSIEN URAPOLKUJEN TOHTORIT
klo 14
Tervetuloa
Nuoret tutkijat urapolkujen risteyksessä. Miltä näyttävät uranäkymät ja suunnitelmat tuoreen raportin valossa? Erityisasiantuntija Miia Ijäs-Idrobo, Tieteentekijät
14.15
Paneelikeskustelu: Miten tutkijanurista tehdään vetovoimaisia ja monipuolisia?
Vararehtori Jari Hämäläinen, LUT-yliopisto, erityisasiantuntija Miia Ijäs-Idrobo, Tieteentekijät, akateeminen rehtori Tapio Määttä, Itä-Suomen yliopisto, tutkijakoulun johtaja Pirjo Nikander, Tampereen yliopisto, väitöskirjatutkijoiden opintopsykologi Maria Törnroos, Aalto-yliopisto
TAUKO 15.30-15.45
3 X PechaKucha – erilaisia urapolkuja
VTT Erkka Railo, johtava politiikan asiantuntija, MustRead, FT Kai Ruusuvuori, integraatiokonsultti, HTT Kirsi Pulkkinen, Suomen Tiedekeskukset ry:n pääsihteeri
Loppusanat
Tieteentekijöiden puheenjohtaja, professori Maija S. Peltola
Tilaisuus päättyy noin klo 16.30.
Tapahtuman juontaa FM, toimittaja, tuottaja Jenni-Maarit Koponen. Hän on erikoistunut kulttuuriin, asiaan ja viihteeseen. Koponen on aiemmin työskennellyt Ylen kanaville.
Paneelikeskustelu
Miten tutkijoiden työurista tehdään vetovoimaisia ja monipuolisia?
Keskustelemassa
Jari Hämäläinen on LUT-yliopiston tutkimuksesta ja innovaatioista vastaava vararehtori. Hänellä on lukuisia luottamustehtäviä kansainvälisissä verkostoissa, kuten euro-CASE:n ja Nordtek-opiskelijavaihtoverkoston hallituksissa. Hän on EUA:n työryhmässä, joka keskittyy eurooppalaisten yliopistojen kaksoistohtoritutkintojen (DDD) kehittämiseen. Hämäläinen toimii myös Unifin tutkimusvararehtorien puheenjohtajana. Hän väitteli tekniikan tohtoriksi Jyväskylän yliopistossa 1993, ja työskenteli VTT:llä ja Valmetilla 11 vuotta, kunnes palasi yliopistomaailmaan.
Miia Ijäs-Idrobo on Tampereen yliopistosta 2014 valmistunut filosofian tohtori, joka työskentelee Tieteentekijöissä erityisasiantuntijana. Akateemisella urallaan hän on toiminut historiantutkijana, yliopistonlehtorina ja tuntiopettajana erityisalanaan itäisen Keski-Euroopan ja erityisesti Puolan historia. Tieteentekijöissä hänen vastuualueellaan on muun muassa tiede- ja korkeakoulupolitiikka sekä nuorten tutkijoiden, apurahalla toimivien ja ulkomaalaistaustaisten jäsenten erityiskysymykset.
Tapio Määttä on Itä-Suomen yliopiston akateeminen rehtori, joka toimii myös yliopiston tohtorikoulun johtajana. Hän on nykyisessä työssään ja aiemmin ympäristöoikeuden professorina ja oikeustieteiden laitoksen johtajana edistänyt tohtorien työuria. Itä-Suomen yliopistossa on mm. otettu käyttöön apurahatutkijoiden 10 % työsopimusjärjestelmä.
Pirjo Nikander on Tampereen yliopiston tutkijakoulun tutkimusjohtaja ja European University Association, Council for Doctoral Education Steering Groupin jäsen. Laajan kurssi- ja tapahtumatarjonnan ohella tutkijakoulun tiimi mm. järjestää Metodifestivaaleja ja kiinnittää erityishuomiota väitöskirjatutkijoiden työllistymiseen. Tutkijakoulu on mukana EU Horizon2020 -rahoitetussa DocEnhance -hankkeessa, jossa kehitetään siirrettävien taitojen resursseja kaikkien eurooppalaisten yliopistojen tutkijakoulutuskäyttöön.
Maria Törnroos on psykologian tohtori ja työhyvinvoinnin asiantuntija. Hän on akateemisella urallaan toiminut mm. tutkijana Helsingin yliopistossa sekä apulaisprofessorina Hankenilla. Tällä hetkellä hän toimii Suomen ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana väitöskirjatutkijoista vastaavana (opinto)psykologina Aalto-yliopistossa. Työssään hän kehittää väitöskirjatutkijoiden hyvinvointia yksilö-, ryhmä- ja organisaatiotasolla. Marian ajatuksiin voi tutustua The PhD Pathfinder -blogissa sekä Aalto-yliopiston podcast-sarjassa The Best Thing Today.
Tutustu jäsenyhdistysten lähitapahtumiin
Ei tulevia tapahtumia